Desperta Laurèdia proposa una reforma de l'avinguda Verge de Canòlich

Demanen que sigui més accessible,eliminant les barreres arquitectòniques, posant la calçada al nivell de la vorera i aplicant mesures perquè la circulació de vehicles sigui a velocitat reduïda

Un tram de l'avinguda Verge de Canòlich.
Un tram de l'avinguda Verge de Canòlich.
Desperta Laurèdia demana a la majoria del comú de Sant Julià de Lòria que estudiï fer una reforma de l'avinguda Verge de Canòlich per "millorar-ne l'accessibilitat, pacificant la mobilitat a peu amb el trànsit rodat i embellir-la", segons ha fet públic en un comunicat aquest dilluns. La formació, a l'oposició al comú, recorda que cal tenir en compte que en un termini de temps breu s'iniciaran les obres de separativa d'aigües en el tram central de l'avinguda i, per tant, "es presenta una oportunitat que cal aprofitar, sempre de manera reflexionada".

Desperta Laurèdia considera que el projecte ha de ser d'ampli abast i ha de tenir per finalitat millorar el tram complet de la via, així com el parc del Prat Gran, per a convertir l'espai urbà de Sant Julià en un referent de qualitat de vida. Al mateix temps, demanen que aquest projecte compti amb la participació dels veïns, comerciants, restauradors i altres  actors públics i privats perquè sigui d'ampli consens.

La proposta passa per eliminar les barreres arquitectòniques actuals d'alguns trams de la vorera que dificulten la circulació de persones amb mobilitat reduïda, posant la calçada a l'alçada de la vorera i aplicant mesures que garanteixin que la circulació de vehicles sigui a una velocitat reduïda dins de la via urbana.

La formació que encapçala Cerni Cairat afirma que "en aquest pla caldria estudiar la reforma del parc del Prat Gran com a nexe d'unió entre els barris sud i nord de Sant Julià de Lòria ara que s'ha iniciat el desmuntatge del tobogan de  Naturlandia, una infraestructura que representava una molèstia a més de no aportar cap rendiment al poble", afegeixen. Tanmateix, creuen que també caldria estudiar l'emplaçament dels possibles nous equipaments de la Universitat d'Andorra i la residència universitària perquè "permetés crear un flux de persones que dinamitzés tot el poble".

Finalment, Desperta Laurèdia deixa palès l'agraïment per la predisposició mostrada per la majoria comunal d'estudiar i treballar conjuntament aquesta proposta que, "al nostre entendre, és un bé per als veïns i veïnes de Sant Julià de Lòria".

Comentaris

Trending