'Desencausen' com a mínim quatre empleats de BPA investigats per error per la Batllia

Comentaris

\'Desencausen\' com a mínim quatre empleats de BPA investigats per error per la Batllia
\'Desencausen\' com a mínim quatre empleats de BPA investigats per error per la Batllia

Com a mínim quatre de les persones que darrerament havia encausat la Batllia en el marc d’una de les investigacions paral·leles que ha obert la instructora del ‘cas BPA’ han quedat al marge del procediment judicial en constatar-se que hi ha hagut errors en el moment de determinar els treballadors que podien estar relacionats amb els fets que s’estan estudiant, vinculats a una societat espanyola de tractament de ferralla anomenada Redder. 

Les múltiples queixes dels nous encausats -prop d’una quinzena- i la sorpresa de molts d’ells han portat els responsables de BPA nomenats per l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) a repassar les dades que havien facilitat a la policia i que, posteriorment, havien servit a la batlle instructora per prendre les seves decisions. Una vegada repassades les dades a l’abast del màxim responsable actual de compliance i auditoria del banc intervingut, Alfredo Español, s’hauria arribat a la conclusió que hi ha diverses persones que inicialment s’havien afegit a la llista que no tindrien res a veure amb el que s’investiga. A banda d'alguns gestors, en aquesta ocasió s'havia encausat tot un grup d'administratius. Tots aquests, segons les fonts, seran apartats de la causa i la investigació iniciada quedarà en no-res.

Una vegada refeta la llista, la Batllia hauria procedit a desfer els encausaments que al seu dia havia dictat. De la sorpresa i neguit inicial, que fins i tot va portar l’AREB a convocar una reunió amb el personal, s’ha passat a un fort malestar atès que es considera que els responsables del banc i, fins i tot, la policia o la Batllia estarien actuant amb un excés de zel, amb ganes, han assegurat les fonts “d’incriminar, de culpar, d’acusar per donar volum a una cosa que cada dia que passa es veu que no hi és. O, en tot cas, que la investigació s’està desvirtuant. Ja no es parla de blanqueig a l’engròs. Passem a tractar les compensacions, que no eren delictes, i una suposada defraudació a la Seguretat Social. Al final resultarà que s’ha intervingut un banc i s’ha trinxat per un frau a la CASS que qui suposadament el va cometre ja l’hauria subsanat”.

Comentaris

Trending