Desè traspàs de clients bloquejats a BPA cap a Vall Banc

La resolució de l’AREB, que anuncia que hi ha marge per fer la migració fins al 30 de novembre, la signa Hinojosa

-
-
L’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) ha acordat un nou traspàs de clients i actius i passius des de la intervinguda i bloquejada Banca Privada d’Andorra (BPA) cap a Vall Banc. És la desena migració que s’acorda des que l’abril del 2016 es va posar en marxa el llavors denominat banc pont i es va fer el primer gran trasllat.

Les darreres migracions han estat ja d’un abast molt menor, tant en clients beneficiats pels traspassos com pel volum de comptes i diners que efectivament es desbloquegen i se’n permet l’operativa. Com en les anteriors ocasions, la resolució, publicada aquest dimecres al BOPA, faculta l’AREB a vendre les posicions fora de balanç d’aquells clients que continuen travats. 

A banda de la migració inicial que va possibilitar la creació del que avui és VallBanc, la resta de traspassos es van acordar, respectivament, el 30 de setembre de 2016, el 30 de novembre de 2016, el 30 d’abril de 2017, el 26 de juny del 2017, el 27 d’octubre de 2017, el 9 de maig de 2018, 18 de setembre de 2018 i el 10 de maig de 2019.

La resolució d’aquesta darrera translació d’actius i passius acordada especifica que l’operació, per qüestions tècniques, es pot arribar a dilatar fins al 30 de novembre. L’acord el signa Albert Hinojosa com a president de l’AREB, tot i que els darrers dies de maig s'havia especulat sobre la seva dimissió arran d’unes suposades amenaces que hauria rebut i que feia que la policia l’escortés, a ell i a la seva família, de manera permanent.

Comentaris (2)

Trending