Denuncien l’aparició de rates a tocar el centre esportiu de Sant Julià per l’estat de deixadesa dels contenidors

Els veïns de la plaça de Calonge lamenten que fa mesos que les escombraries envaeixen de manera indiscriminada un espai on a les tardes s’hi reuneixen joves i grans

-
-
Els veïns de la plaça de Calonge, just a tocar del centre esportiu de Sant Julià, treuen foc pels queixals amb l’estat que presenten els contenidors que hi ha a la zona. Si fa temps que l’acumulació de brossa els treu de polleguera, la paciència d’alguns dels veïns es va acabar anit quan es van detectar rates passejant obertament entre les bosses d’escombraries que s’acumulaven en l’espai. La situació de deixadesa, denuncien, fa mesos que dura.

De fet, els contenidors soterrats que hi ha a la plaça estan precintats pel servei de circulació comunal i rere seu s’hi han posat dipòsits d’escombraries de plàstic, amb els colors tradicionals (verd, groc, blau…). Les lloses de la voravia on es van col·locar els equipaments ara suposadament inutilitzats estan la majoria fora de lloc, incrementant encara més la sensació d’abandonament d’una plaça que, com recorden els veïns, és molt transitada.

Usuaris de l’espai recorden que per les tardes, una vegada tancades les escoles, els centres educatius, es converteix en un dels punts de trobada d’infants, adolescents, gent jove i gent gran, que van a passar una estona cadascú amb el seu grup. A través de les xarxes socials, però, en les darreres hores s’ha denunciat l’aparició de rates, lamentant que era una conseqüència lògica de l’estat de degradació i acumulació de brossa que, asseguren, des de fa mesos que es permet.Alguns dels denunciants han clamat contra la “vergonya” que suposa per a la imatge d’un punt tan cèntric de la parròquia i, més encara, pel problema d’higiene i salubritat pública que pot suposar. I es demanen fins quan caldrà suportar la situació.

Etiquetes

Comentaris

Trending