Denuncien la mort d'un gos a causa d'un tret en un transitat camí dels Cortals de Sispony

Comentaris

Denuncien la mort d\'un gos a causa d\'un tret en un transitat camí dels Cortals de Sispony
Denuncien la mort d\'un gos a causa d\'un tret en un transitat camí dels Cortals de Sispony

Una veïna de la Massana denuncia a través de les xarxes socials (en aquest cas, des del seu perfil de Facebook) la mort del seu gos d’un tret quan passejava per un camí força transitat i degudament senyalitzat per caminar-hi persones molt a prop del parc de BTT de Vallnord, a la zona dels Cortals de Sispony. Encara desconcertada i abatuda per la mort de la seva mascota, Carina Vigna ha volgut fet pública la situació que va viure el 3 de novembre passat per alertar de la situació i evitar algun altre desastre. Vigna explica que va posar el cas en coneixement de la policia però li van assegurar que difícilment es podria localitzar l’autor del tret que va causar la mort gairebé a l’acte de l’animal.

Els fets van passar, descriu la pròpia afectada, en un camí que feien tot sovint, “milers de cops”, fins a tal punt que gairebé el consideraven ‘el jardí de casa’. Carina Vigna descriu el recorregut habitual per alertar altres possibles caminants, excursionistes. Explica que inicien la caminada just on se senyalitza els Cortals de la Serra, a Sispony, davant de la Borda Jovell, d’aquí “baixem cap al camí de les Marrades a través de corriols i pistes de bici que arriben a les urbanitzacions dels Plans, entre Sispony i Escàs”.

Vigna explica que en cap cas hi ha cap senyal de perill ni que alerti de la presència de caçadors. Considera que hauria pogut ser un caçador el que hauria disparat, espera que fortuïtament, contra l’animal. La dona afirma que “independentment del dolor, el desconcert i el buit” deixat per la mort del ca, anomenat ‘Chico’ i que es va produir entre les 10.30 i les 11.30 del passat 3 de novembre, un dijous, es veu amb l’obligació de posar en coneixement de tothom qui ho vulgui saber el fet que li ha tocat viure. “¿I si hagués estat un nen? O potser el meu marit, que caminava 30 metres més enrere”, es demana Carina tot exemplificant el perill al qual s’exposava qualsevol persona o animal que passés per aquella zona, “un camí senyalitzat per a persones, una zona que s’uneix amb el camí de descens de bicis de Vallnord”.

La denunciant afirma que es va posar formalment en contacte amb la policia i “malgrat que ha fet el que ha pogut, és molt difícil trobar el responsable”. Per això ha explicat la situació a les xarxes socials tot pregant-ne la màxima difusió. L’animal hauria rebut un tret “d’una escopeta”, gairebé amb tota seguretat de cartutxos, “al pit” i “va morir en qüestió de poc temps”.

Comentaris

Trending