Demòcrates, socialdemòcrates i progressistes analitzen com plantar cara a una UL que no descarta aliances a Sant Julià

Representants de DA, PS, SDP i independents mantenen els contactes sota el paraigua de Laurèdia en Comú sense acabar de trobar la fórmula d’encaix en vista a les eleccions generals

Imatge d'alguns dels assistents a la trobada d'aquest dijous a la nit.
Imatge d'alguns dels assistents a la trobada d'aquest dijous a la nit.
A l’aixopluc de Laurèdia en Comú (LC) representants de Demòcrates per Andorra (DA), Partit Socialdemòcrata (PS), Socialdemocràcia i Progrés (SDP) i alguns independents mantenen els contactes en vistes a la possibilitat de fer una candidatura conjunta per plantar cara a Unió Laurediana (UL) a Sant Julià en vistes a les eleccions generals. És la segona trobada formal i tot i que segons fonts coneixedores del contingut de la reunió “s’avança” també s’admet que “tot està molt verd” i no es pot anticipar com pot acabar. Tant que segons fonts properes a UL no descarten que puguin aliar-se amb algunes de les formacions que ara negocien al marge seu o fins i tot suposadament en contra.

La voluntat de totes les formacions és garantir als ciutadans lauredians que tinguin una proposta ferma més enllà de la segura candidatura d’UL. No està gens clar, però, quina serà la fórmula i sembla clar que Laurèdia en Comú no serà la marca que concorri als comicis. A la darrera trobada hi haurien participat persones emmarcades a demòcrates com Miquel Julià o el conseller de Finances comunal, Joan Gómez; la coordinadora del PS a la parròquia Carme S. Balletbó; o diversos representants dels progressistes com el també conseller comunal però alhora candidat nacional de la formació, Josep Roig, o Jordi Lorente. Com a màxim exponent independent hi hauria el cònsol menor lauredià Julià Call o el conseller d’Esports Pere Pràxedes

Les fonts consultades han reconegut que tot està “molt verd” i que és “complicat” trobar la manera de fer encaixar totes les peces. “S’està buscant la manera de tirar endavant”, han explicat les fonts, que han assegurat que ara per ara, cap de les formacions d’àmbit nacional que estan representades a nivell parroquial al tomb de la taula no s’ha desmarcat del projecte. Consultades les fonts sobre a qui donaria suport a nivell nacional l’eventual candidatura territorial, aquestes han estat incapaces de respondre.

En la darrera reunió, segons les fonts, s’hauria mirat de fer alguna repassada de possibles noms de persones “que es vulguin implicar en el projecte” que molt probablement sortiria com a independent. Es tractaria de buscar persones que no estiguessin vinculades directament a cap de les formacions que converses però, alhora, tampoc ‘molestessin’ cap de les sensibilitats que pot arribar a representar l’actual Laurèdia en Comú. Malgrat tot, però, el ventall de possibilitats està molt oberta. Fins al punt que des de l’entorn d’UL no es descarta poder incorporar a la candidatura territorial alguna cara destacada d’LC o arribar a acords amb DA. 

Mentrestant, i aparentment, Liberals d’Andorra estaria ara per ara al marge de qualsevol moviment i tampoc no tindria una especial implantació a Sant Julià. Els aliats tradicionals del liberalisme andorrà a Laurèdia sempre ha estat UL. Però està clar que en aquesta ocasió no hi haurà aliança. I està clar, també, que la direcció nacional liberal té clar que serà present d’una manera o altra a la territorial laurediana. 

Comentaris (1)

Trending