Demòcrates aposta per “consolidar” i fer “perdurar en el temps” les grans cites esportives

Dos exesportistes professionals com Justo Ruiz i Vicky Grau, ara a les llistes de DA, presenten el programa ‘taronja’ en la matèria

-
-
“Consolidar” i “fer perdurar en el temps” grans esdeveniments professionals i amateurs esportius com les finals de la Copa del Món d’esquí alpí, La Vuelta a Espanya, el Tour de França, la Copa del Món de BTT i de Trial, l’Skimo o la Purito. Aquest és el repte demòcrata en matèria esportiva, segons que han exposat dos exesportistes professionals ara enrolats en les files demòcrates, el número 6 de la llista nacional, Justo Ruiz, i la número 2 de la territorial laurediana, Vicky Grau.

Justo Ruiz ha afirmat que la celebració de grans cites esportives té un “impacte positiu” per a l’economia ja que afavoreix el turisme i permet potenciar la “marca Andorra”. El candidat de Demòcrates a la llista nacional ha recordat que gràcies a legislació esportiva adoptada en les dues últimes legislatures, amb l’aprovació de l’Agència Andorrana Antidopatge (AGAD) i de la Llei de l’Esport, s’ha creat el marc necessari tant per a clubs com per a federacions per organitzar aquest tipus d’esdeveniments.

Ruiz ha destacat el posicionament d’Andorra com a seu esportiva gràcies a la celebració anual de 15 esdeveniments d’alt nivell de mitjana i a l’arribada d’esportistes professionals que escullen el Principat com un dels indrets per entrenar-se. Ruiz ha posat de relleu la presència d’infraestructures necessàries com l’Estadi Nacional o les pistes d’esquí, que permeten donar cabuda a competicions d’alt nivell. “Andorra demostra any rere any que està capacitada no només per organitzar esdeveniments, sinó per consolidar-los”, ha dit Ruiz, que ha remarcat el bon estat de salut dels equips i clubs esportius nacionals.

Vicky Grau ha ressaltat l’estreta relació que hi ha entre l’acollida de grans cites esportives internacionals i la sostenibilitat, atès que la celebració d’actes a l’aire lliure tenen com a gran denominador comú la preservació de “l’entorn que tenim a Andorra”. La número dos a la llista de Sant Julià de Lòria també ha destacat la “importància que els esdeveniments” consolidats a Andorra “perdurin en el temps”.

Comentaris

Trending