De pres a la Comella a turista allotjat en un hotel a càrrec de l’Estat

Alliberen els dos homes empresonats des de finals de gener per robar en un pis de la zona alta d’Escaldes; a un no se’l pot expulsar perquè no té residència ni a Espanya ni a França

-
-
Com que no té residència ni a Espanya ni a França, s’ha de continuar quedant a Andorra. És el cas d’un dels dos homes, de nacionalitat albanesa, que van ser detinguts el 26 de gener a Sant Julià acusats de ser els responsables d’un furt amb força que hi va haver la tarda abans en un pis de la part alta d’Escaldes. Després de complir la condemna imposada per la Batllia havien de ser expulsats. Però un d’ells, en no poder passar per territori ni espanyol ni francès, s’ha hagut de quedar al país com a turista.

No només això, sinó que és l’Estat, asseguren les fonts consultades, que s’ha ha hagut de responsabilitzar de buscar al fins aquest passat cap de setmana pres de buscar-li un allotjament. I cobrir-li la manutenció. El seu company de fatigues, com que sí que tenia un domicili reconegut a l’Estat espanyol, sí que va poder ser expulsat com dictava la sentència emmarcada en un judici ràpid que es va dur a terme el 28 de gener i que va imposar als dos detinguts tres mesos de presó ferma.

El compliment de la pena, descomptant els dies que s’abonen als reclusos per bon comportament, es va donar dissabte. Des de llavors tots dos homes són formalment lliures. Un expulsat i l’altre allotjat en un hotelet. Tots dos van ser detinguts encara no 24 hores després que protagonitzessin el furt amb força. Es movien en un cotxe matriculat a Espanya i que ja s’havia vist dies abans de l’acte delictiu per la zona del pont de la Tosca escaldenc.

Va ser la llogatera del pis afectat i, per tant, la víctima del robatori, la que va alertar del fet molt poc després que passés. Perquè la dona havia estat tot just una hora fora de casa i va ser en aquell punt que els dos homes haurien actuat. Quan l’endemà van ser detinguts viatjaven en el mateix cotxe del qual altres veïns de la zona alta d’Escaldes ja havien sospitat. A l’interior del turisme hi havia la immensa majoria dels objectes que havien robat en el pis en qüestió.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending