De matinada i menys estona, però les incidències a Andorra Telecom hi continuen sent

Comentaris

Les anomalies en el servei que ofereix Andorra Telecom no deixen d’aturar-se. Potser són menys hores i de matinada. Però hi continuen sent i continuen afectant desenes d’usuaris que encara que siguin en hores de menys utilització continuen depenent de la tecnologia, en molts casos, per tirar endavant negocis, relacions professionals o personals. 

Segons diversos fonts coneixedores del funcionament de la companyia, aquesta passada matinada, entre la 1 i les 4, hi han hagut diversos talls tant en els serveis d’Internet com en els d’Intranet, els que faciliten les connexions internes entre delegacions d’una mateixa empresa, per exemple. Durant el tram horari esmentat, alguns dels afectats han detectat, almenys, fins a tres intents per reiniciar el servei.

Les fonts consultades, que han assegurat que en aquestes ocasions Andorra Telecom no està informant absolutament res, s’han aventurat a pronosticar que els tècnics de la companyia parapública estan duent a terme treballs per intentar resoldre els greus problemes que han patit els darrers dies, i que han perjudicat centenars, alguns milers de persones. I que en l’intent per resoldre les deficiències es continuen produint talls en el servei. En cap cas arriba a la gravetat, profunditat i durada de la situació viscuda dilluns.

Però és que aquella actuació que es va realitzar la matinada de diumenge a dilluns tampoc no es va comunicar. I l’operativa va acabar fallant produint l’inaccés d’inici, d’uns 2.000 abonats al servei d’Internet. El fet ha estat ‘repudiat’ unànimement per tots els grups de l’oposició, que han considerat “lamentable” i “intolerable” la situació i han demanat explicacions. Tant Liberals d’Andorra com el Partit Socialdemòcrata (PS) han entrat diverses preguntes parlamentàries de control al Govern exigint que s’exposi clarament què hi ha i sol·licitant obertament o implícitament, segons el cas, que es compensi els afectats.

Però Andorra Telecom no té cap intenció de fer-se càrrec dels perjudicis generats per la manca de servei. O almenys així ho hauria avançat el director general de l’operadora, Jordi Nadal, a ‘Diari d’Andorra’. Mentrestant, i segons que ha pogut saber l’Altaveu, diversos perjudicats han fet consultes legals perquè s’analitzi la viabilitat de demandes judicials per reclamar indemnitzacions. Després de múltiples avaries, les fonts consultades han assegurat que “l’únic que es pot fer és, d’una vegada per totes, acudir als tribunals i que siguin ells els que sentenciïn que hi ha deixadesa en el servei i que això deriva en un incompliment contractual que genera perjudicis”. 

Les mateixes fonts han assegurat que “una cosa són cinc minuts i, l’altra, tot un matí d’incertesa i manca d’explicacions. Bé, sí, un contestador automàtic per dir-te que hi havia una avaria. Com si t’estiguessin dient: ‘Ja ho sabem, no molestis’”. No obstant això, i ara per ara, els consultats han assegurat que els assessors legals als quals se’ls ha sol·licitat l’opinió són del parer que és molt difícil de quantificar els perjudicis soferts. I han recordat que per aquest tipus de reclamacions el dany “ha de ser quantificable econòmicament parlant”. “Amb això juga Andorra Telecom, prou que ho sap”, i ha afegit la font.

Comentaris

Trending