De la rehabilitació d'un ginecòleg a la condemna d'un agent penitenciari

Comentaris

Gouarré reclamarà al Tribunal Superior que se li reconegui el dret de poder tornar a exercir
Gouarré reclamarà al Tribunal Superior que se li reconegui el dret de poder tornar a exercir

Gerard Gouarré podrà tornar a exercir la ginecologia. Si ho vol, és clar, que de clar no ho està gens. El Tribunal Superior ha rehabilitat, per dir-ho d’alguna manera, l’exginecòleg condemnat al seu dia per tres delictes d’abusos sexuals. La inhabilitació de per vida imposada al seu dia queda anul·lada. Tant el metge com el seu advocat han mostrat una satisfacció enorme per la sentència que, consideren, fa en certa manera justícia a les reclamacions que havien anat fent.

La resolució deriva d’una decisió del Tribunal Europeu dels Drets de l’Home que va condemnar l’Estat andorrà per vulnerar el dret a un procés just a Gouarré ja que no se li va aplicar amb efectes retroactius la llei més beneficiosa pel reu i se li va imposar una pena accessòria manifestament molt superior a la principal. Pels tres delictes d’abusos sexuals el ginecòleg va ser penat a cinc anys de presó condicionals. En canvi, se l’havia inhabilitat de per vida per exercir qualsevol especialitat mèdica. És la primera vegada, degut als canvis en matèria de procediment judicial, que una resolució d’Estrasburg té efectes directes en l’aplicació al Principat. Per tant, més enllà del fons de la qüestió, la decisió del Superior també era important quant a la forma i als mecanismes de tramitació i resolució.

El mateix dia s’ha condemnat a vint mesos de presó condicional i dos anys d’inhabilitació com a zelador el vigilant penitenciari que al seu dia ja va estar dos mesos i mig empresonat per abusos sexuals i vexacions. El Tribunal de Corts ha absolt el carceller -ara en comissió de serveis a un altre departament de l’administració- del delicte d’amenaces a un pres, però en canvi l’ha condemnat per insinuacions sexuals i tocaments a una funcionària del centre penitenciari i a una interna.

Comentaris

Trending