‘d’Acord’ proposa augmentar les pensions com a mesura per reactivar l’economia

La coalició social-liberal proposa un servei d’atenció domiciliària que podria ser de 24 hores per facilitar que la gent gran pugui seguir fent vida a casa seva

Comentaris

-
-
La coalició territorial social-liberal ‘d’Acord’ considera que l’increment de les pensions fins que arribin, “com a mínim”, al mateix que el que els socialdemòcrates creuen que hauria de ser el salari mínim, que situarien d’immediat, si governessin, en els 1.200 euros, hauria de servir com a mecanisme per reactivar l’economia. Les candidatures ‘d’Acord’ també han insistit en què cal que els càrrecs governamentals facin un esforç de transparència davant la ciutadania.

La proposta d’augmentar les pensions de la gent gran “com a mínim per sobre del salari mínim que nosaltres proposem, que és de 1.200 euros” l’ha fet el cap de llista de ‘d’Acord’ a Andorra la Vella, Joaquim Miró, que ha assegurat que la mesura  “és una de les coses que pot ajudar a reactivar l’economia”. Miró, que juntament amb els altres membres de la candidatura ha visitat la Casa Pairal, considera que cal “una pensió digna que els pugui ajudar a viure i a consumir, perquè també són consumidors”, i això afavoriria la reactivació de l’economia. A més, el col·lectiu de gent gran “és una gran part de la societat, representa un percentatge de la població molt important”.

D’altra banda, el candidat de ‘d’Acord’ per Andorra la Vella també s’ha mostrat partidari de crear “un sistema de cuidadors a domicili” per retardar tan com es pugui “la institucionalització en una residència o clínica” quan es comença a perdre mobilitat o altres capacitats. Així, Miró ha defensat que el sistema d’atenció domiciliària, que es podria fer tant des d’una vessant totalment pública o des d’una vessant público-privada, i que podria tenir serveis diürn, nocturn o les 24 hores, “serà molt bo per a les famílies” i afavoriria que pes persones “puguin gaudir dels darrers anys de la seva vida en un entorn familiar”. En aquest punt, Miró ha felicitat la feina que es fa des dels comuns i ha valorat que “des del Govern s’hauria de mirar de millorar”.

Una altra de les qüestions en què han insistit els candidats de ‘d’Acord’ és en el fet de millorar la transparència del Govern, sobretot en relació als edictes de contractació de personal i concursos, les negociacions amb Europa i les mesures i convenis internacionals que s’adoptin, per això impulsarà “una compareixença mensual per part dels alts càrrecs governamentals per explicar a la ciutadania el que està passant”. “Considerem que seria una molt bona acció a fer”, ha manifestat el segon de la llista d’Escaldes-Engordany, Marc Magallón. 

La resta de candidatures de l’aliança social-liberal han parlat de comerç en el cas de Joan Fernández i la llista de Sant Julià; la cap de cartell de la Massana, Judith Pallarés, ha assegurat que la seva formació farà un “seguiment acurat” del projecte del refugi del Comapedrosa i, finalment, amb els elements del romànic de què disposa i tot un seguit d’altres equipaments -el Museu de l’Automòbil, Casa Cristo o l’hotel Rosaleda que serà la seu del ministeri de Cultura- ‘d’Acord’ pretén convertir Encamp en la parròquia cultural del país.

Etiquetes

Comentaris

Trending