‘d’acord’ denuncia que la ciutadania no té avui informació per decidir sobre l’acord amb la UE

La coalició social-liberal referma l’aposta per la transparència davant el poble d’Andorra la Vella

Comentaris

-
-
Els candidats de ‘d’Acord’ d’Andorra la Vella, en la reunió de poble que han celebrat al Centre Cultural de la Llacuna, han refermat l’aposta per la transparència de les institucions. Així, la número dos, Sílvia Ferrer, s’ha mostrat convençuda de la necessitat d’establir l’obligació als polítics de fer una declaració de béns a l’inici i al final del mandat. Ella mateixa ho va fer en el seu dia, quan va ocupar un càrrec públic. Així que serà una de les qüestions que ‘d’Acord’ “impulsarà seguríssim”.

Però l’aposta per la transparència de ‘d’Acord’ també és a les institucions, més enllà dels polítics. Ferrer ha valorat que “les institucions han de ser transparents, hi ha d’haver intercanvi d’informació i s’ha d’arribar, sobretot, a consensos”. Així, les polítiques haurien de tenir en compte també l’oposició. Coses que en aquest darrer mandant no s’han donat tan sovint com es voldria. En aquest sentit, la candidata ha posat l’exemple de les negociacions amb la Unió Europea, les quals “s’han portat de forma opaca i ni la ciutadania ni els polítics que han estat a l’oposició tenen la suficient informació per poder discernir sobre aquest tema”. Amb tot això, Ferrer ha assegurat que “creiem en el canvi i justament la candidatura de ‘d’Acord’ és per fer el canvi que necessita el país en molts aspectes”, també en el de la transparència.

Patrimoni natural i ‘no’ a l’heliport de les Tresoles 

Els candidats de d’Acord’ de Canillo consideren que el patrimoni natural “és font de riquesa i benestar pels ciutadans, tant pels d’avui com pels de demà”, i per poder-lo preservar es comprometen a fer un estudi “per inventariar els béns naturals susceptibles de reconeixement internacional”. Així s’ha explicat el candidat suplent, Pere Canals, que ha manifestat que “la natura és el nostre compromís amb les generacions futures”. Entén que “la consciència i respecte per la natura ha de ser un dels pilars de l’economia”, tant de la parròquia com del país, al qual s’ha d’integrar “un turisme de qualitat i sostenible amb el sector primari”, per exemple amb la promoció de productes autòctons.

Els candidats de ‘d’Acord’ d’Escaldes-Engordany han visitat avui la zona de Coll de Jou, des d’on han pogut evidenciar la inviabilitat de l’heliport a les Tresoles. El segon de la llista, Marc Magallón, ha explicat que han constatat que “just al costat” hi ha una canonada per la qual es fa baixar l’aigua d’Engolasters per generar electricitat, també “una de les estacions transformadores més importants del país” i que “sota la zona de sotavent de l’enlairament i aterratge d’aquesta plataforma heliportuària hi ha un roc molt important que farà que la seguretat d’aquest heliport sigui de tot menys segura”. Així, “tot i que es vulgui fer creure que els de ‘d’Acord’ no estem d’acord en moltes coses, doncs avui hem escenificat que els de ‘d’Acord’ estem d’acord en moltes més coses de les que la gent es pensa, i una de les més importants és questa, el no a l’heliport a les Tresoles”, ha sentenciat Magallón.

Finalment, les candidatures de Sant Julià i Ordino han parlat de formació i transport. El candidat lauredià de ‘d’Acord’, Gerard Alís, ha remarcat i ha insistir aquesta jornada en la necessitat de potenciar els centres d’educació superior que ja hi ha a la parròquia, això és la Universitat i el centre d’FP. De la seva banda, Marc Galabert ha qualificat des d’Ordino el transport públic com “una assignatura pendent”, doncs tot i que es valoren els esforços que s’estan fent tant des del Govern com des dels comuns, “pensem que hi ha marge de millora”.

Comentaris

Trending