DA ‘reglamentarà’ deduccions fiscals per fomentar el mecenatge cultural i esportiu

En cas de tornar a governar, la formació pretén posar en marxa un abonament anual per al transport públic per a menors de 30 anys amb vocació de fer-lo extensiu a tota la població

-
-
Demòcrates per Andorra (DA) pretén desenvolupar la Llei de l’esport i buscar les vies que pertoqui en matèria cultura per tal d’establir deduccions que promoguin el mecenatge i beneficiï, d’aquesta manera, les entitats esportives i cultural del Principat. La formació, en cas de tornar a governar, ha anunciat aquest dimarts que vol posar en marxa, en mode de prova pilot, un abonament anual per al transport públic similar a l’actual bus lliure. Els taronges també han reiterat avui qüestions relatives a l’accés a l’habitatge.

El número 2 de la llista parroquial de DA a Andorra la Vella, Marc Pons, ha explicat que la formació fomentarà els patrocinis a entitats esportives i culturals a través de la implementació d’incentius fiscals per a les empreses i organitzacions que hi estiguin interessades. En un acte al centre La Llacuna, Pons ha recordat que la Llei de l’Esport aprovada aquesta legislatura al Consell General ja preveu la creació d’un nou text que es desenvoluparà la pròxima legislatura perquè “tant les empreses, societats i autònoms puguin tenir desgravacions fiscals per patrocinar entitats culturals”

El candidat número 2 de DA a la capital, que ha estat acompanyat pel cap de llista a la candidatura parroquial, Enric Tarrado, i el suplent número 1, Josep Punti, ha dit que aquesta mesura també obrirà la porta a petites i grans empreses perquè desenvolupin els seus projectes de patrocini per a diferents entitats. Pons ha garantit, a més a més, que les administracions continuaran donant el mateix nivell que fins ara de subvencions públiques. 

La cap de llista taronja a Canillo, Meritxell Palmitjavila, ha posat sobre la taula la necessitat de posar en marxa un pla de transport. Entre altres, la consellera general en aquesta darrera legislatura ha explicat que DA “vol reduir el cost dels trajectes perquè l’objectiu final és que es prioritzin el transport públic per davant de les iniciatives privades”. Palmitjavila també ha apuntat que en les mesures que es volen implantar es preveu canviar el tipus de vehicles actuals que transporten els viatgers per d’altres que siguin elèctrics amb la finalitat que siguin “més sostenibles”

Demòcrates també incentivarà l’ús del transport públic col·lectiu mitjançant abonaments anuals de preu reduït, similars als del bus lliure, per a l’ús de totes les línies regulars d’autobús urbanes i interurbanes. En un primer moment, la iniciativa s’encararà com a prova pilot per als joves de fins a 30 anys amb la voluntat de fer-la extensiva a tots els ciutadans si el seu resultat és positiu

Els candidats demòcrates suplents d’Escaldes-Engordany Montserrat Capdevila i David Santuré, i també els integrants de la llista taronja a Ordino Joan Martínez Benazet i Marc Saura han tractat una qüestió ja sabuda i tractada. Els escaldencs, tot recordant que han copsat que l’habitatge és realment un problema que afecta la ciutadania, han reiterat la necessitat d’arribar a un acord amb la banca per fer aflorar immobles, per facilitar-ne l’accés. Un objectiu que també persegueix, com han recordat Martínez Benazet i Saura des de la Cortinada, la voluntat d’arribar a col·laboracions amb els comuns.

Comentaris (1)

Trending