DA pretén impulsar una alimentació sana a partir dels productes de proximitat i la recuperació de la gastronomia tradicional

Les candidatures demòcrates centren la jornada de campanya en molts aspectes de naturalesa econòmica alhora que anuncien la creació d’un espai multinacional al centre de tecnificació d’Ordino

-
-
Demòcrates per Andorra pretén fomentar una alimentació sana, sostenible almenys, a través de la recuperació de la gastronomia tradicional i els productes autòctons. I, de passada, garantir també la viabilitat de l’agricultura del país. Aquesta és una de les propostes llançades per les candidatures de DA durant una jornada en què s’han reiterat moltes idees-força de naturalesa econòmica. Potser a Ordino han sortit una mica de l’habitualitat anunciant un centre multifuncional per practicar, per exemple, tennis i gimnàstica, al centre de tecnificació. 

Els candidats a Escaldes (Sílvia Calvó i Javier Giménez), a Encamp (Maria Martisella i Carles Enseñat) i a Sant Julià (Carles Àlvarez i Vicky Grau), més els dos membres de la llista nacional Núria Rossell i David Montané han tractat, uns i altres, qüestions ja anunciades o que són una continuïtat o reiteració de les polítiques ja fetes fins ara. Calvó ha parlat d’un pla d’acompanyament a la digitalització per fomentar el comerç electrònic i així permetre millorar l’activitat comercial. Mentre a Encamp apostaven per una major sobirania energètica, a Sant Julià es referien a l’aposta per millorar els accessos al país, ja que no deixen de ser les portes d’entrada, i sempre d’acord amb els comuns.

De la seva banda, Montané i Rossell han insistit en premisses que el candidat a cap de Govern, Xavier Espot, ja va traslladar durant el debat de la CEA: ni creuen els demòcrates que l’actual model fiscal estigui penalitzant les economies menys alegres perquè no es faci tributar adequadament injustament els més poderosos, ni DA no pretén incrementar la pressió fiscal. Tampoc no vol crear cap figura impositiva més a banda de les existents.

A Canillo, la candidata Meritxell Palmitjavila, acompanyada de la segona suplent, Meritxell Alcobé, han parlat d’agricultura. Per la número 1 de la llista territorial canillenca, la viabilitat econòmica del sector primari és la premissa perquè aquest pugui seguir prestant els serveis que procura la societat, "com ara el manteniment dels ecosistemes i del coneixement tradicional i la conservació del paisatge”. Durant la presentació d’algunes de les accions que s’inclouen a la proposta programàtica en matèria d’agricultura, Palmitjavila ha destacat la promoció del Projecte nacional d’alimentació sostenible “agrupant les polítiques de recuperació del patrimoni gastronòmic del país i incentivant la producció i utilització de productes autòctons”.

Finalment, a Ordino, la número 2 de la llista territorial, Sandra Codina, ha explicat que la formació estudiarà la construcció d’una instal·lació multifuncional al Centre de Tecnificació Esportiva d’Ordino (CTO) que permetrà la pràctica i l’entrenament d’esports com el tennis i la gimnàstica rítmica. Codina, que ha comparegut acompanyada del número 6 a la candidatura nacional, Justo Ruiz, i el suplent número 2 de la llista territorial, Marc Saura, ha afegit que també s’executaran millores als principals equipaments esportius nacionals com l’Estadi Nacional, el poliesportiu de Govern i el pavelló Joan Alay.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending