Villatoro deixa la direcció de la Fundació Ramon Llull

La reunió en la qual ha anunciat la decisió, que atribueix a motius personals, també ha servit per tornar a convocar els premis que entrega l’entitat, suspesos l’any passat per culpa de la pandèmia

La reunió de la Fundació s'ha celebrat de forma telemàtica.
La reunió de la Fundació s'ha celebrat de forma telemàtica. SFGA

El cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, han participat aquest dijous en la reunió del Patronat de la Fundació Ramon Llull, que s’ha celebrat de manera telemàtica. A la reunió s'han aprovat el projecte de pressupost per a l’any 2021 i s’ha acordat recuperar i convocar els premis que atorga l’ens, després que aquests se suspenguessin l’any passat a conseqüència de l’esclat de la pandèmia. Al mateix temps, durant la trobada el director de l’entitat, Vicenç Villatoro, ha presentat la seva renúncia.

Ja llavors es va posar en relleu que la decisió era “excepcional” i que la voluntat era tornar-los a convocar de seguida que la situació sanitària ho fes possible. I ara, ho és. Per tant, aquests guardons internacionals que es lliuren anualment a Andorra destinats a reconèixer persones o institucions de fora del domini lingüístic que han treballat per la promoció internacional de la llengua i la cultura catalanes es tornaran a impulsar.

La reunió també ha permès aprovar la proposta de pressupost per a l’any 2021 i per presentar les línies d’actuació de l’Institut Ramon Llull, que ha anat a càrrec de la directora Iolanda Batallé. Per altra banda, Vicenç Villatoro, director de la Fundació des del 2011, ha presentat la seva renúncia al càrrec per motius personals. Ha recordat que els objectius que es va marcar, donar major visibilitat a la Fundació, dotar-la de personalitat pròpia, forta i visible, encara són vàlids. El president de la Fundació i cap de Govern d’Andorra, Xavier Espot, li ha dedicat unes paraules d’agraïment, en nom de la Presidència i en nom de tots els membres del patronat. Villatoro continuarà, però, de forma interina fins que es designi una persona per substituir-lo.

Etiquetes

Comentaris

Trending