Últims serrells (tècnics i burocràtics) per embastar el Centre d’Art Andorra la Vella

El mes que ve s’hauria d’inaugurar la sala d’exposicions que el comú cedirà al Govern i que aquest darrer estrenarà amb una exposició retrospectiva de l’obra de l’escultora Judit Gaset

Col·locant els panots de gespa a l'exterior del centre.
Col·locant els panots de gespa a l'exterior del centre. Toni Solanelles

Operaris de jardineria i tècnics en instal·lacions i interiors han estat ultimant els darrers dies l’adobament de l’antiga casa pairal, després convertida en La Central i que ara ja llueix com a Centre d’Art Andorra la Vella amb l’ampliació que s’hi ha fet d’un mòdul d’allò més modern per tal d’esdevenir, al bell mig del Parc Central, en la sala d’exposicions pública de referència a tot el Principat.

Als treballs per acabar d’enllestir l’equipament -les obres del qual han anat amb claríssim retard (primer havien d’estar pel mes de novembre, després pels volts de Nadal)- i de deixar-ne net i polit el seu entorn més immediat, s’hi afegeixen els contactes entre administracions per tal de deixar les coses tal i com els convenis entre el comú d’Andorra la Vella i el Govern estableixen. Es preveu que en les properes setmanes es pugui fixar la data per fer el ‘traspàs de poder’ i que el comú faci la cessió de l’ús de l’espai.

La denominació de l'equipament.
La denominació de l'equipament. Toni Solanelles

La qüestionada més burocràtica s’ha de fer més aviat que tard atès que el Govern preveu posar en marxa la temporada expositiva que ja ha de tenir l’espai del Parc Central com a referent el proper mes de març. Cultura ha projectat tres exposicions diferents en els dotze primers mesos de funcionament del Centre d’Art Andorra la Vella. La sala diàfana són 350 metres quadrats que fins al febrer del 2023 veuran passar artistes nacionals i internacionals.

De fet, el calendari expositiu, si no hi ha canvis de darrera hora ja està anunciat. El va presentar la titular de Cultura, Sílvia Riva, per Sants Innocents. L’exposició que servirà per estrenar el recinte de la capital serà una mostra retrospectiva de l’obra de l’artista andorrana Judit Gaset. La mostra està comissariada per Carme Soler, que el dia que es va anunciar el calendari expositiu va explicar que amb l’exposició projectada es podrà veure “una visió àmplia de l’evolució” de Gaset alhora que el visitant hi podrà apreciar “tot el seu recorregut creatiu”.

Comentaris (2)

Trending