‘Tita’ Cervera trasllada a Andorra les societats propietàries dels quadres que llogarà a Espanya

Fins ara la baronessa Thyssen tenia domiciliades les companyies a les illes Cook i a les Caimán, que encara estan catalogades com a paradisos fiscals

Un fragment del 'Mata Mua', que tornarà a l'Estat espanyol.
Un fragment del 'Mata Mua', que tornarà a l'Estat espanyol. ARXIU

Carmen ‘Tita’ Cervera ha inscrit a Andorra les societats propietàries dels prop de 400 quadres que llogarà al ministeri de Cultura espanyol. Això suposarà que els beneficis que obtinguin aquestes companyies, fins ara domiciliades a les illes Cook i a les Caimán, tributin impostos al Principat. Espanya pagarà 6,5 milions d’euros l’any pel lloguer de la pinacoteca. L’acord és per vint anys.

La regularització de les societats, la retirada d’aquestes d’unes jurisdiccions que són paradisos fiscals i el trasllat al Principat, que està plenament homologada a nivell internacional tot i els dubtes que s’han aixecat en alguns sectors polítics i fiscals espanyols, que voldrien tornar a incloure Andorra en una llista negra pròpia, ha fet retardar la signatura del contracte de lloguer acordat amb el govern espanyol, segons que explica el portal eldiario.es. El trasllat almenys d’alguna de les societats cap al Principat l’ha pogut confirmar l’Altaveu.

Fins ara, els quadres que aportava la baronessa producte de la col·lecció del seu difunt marit eren una cessió i, per tant, no hi havia les exigències legals que hi ha una vegada s’ha arribat a un acord pel qual Cervera ingressarà uns importants emoluments. D’aquí que s’hagi hagut de regularitzar la situació. L’acord amb l’Estat espanyol farà que torni a ser exposat el ‘Mata Mua’ de Paul Gauguin, que si no hi ha hagut canvis els darrers temps la titular del Museu Thyssen d’Escaldes té emmagatzemat en un edifici búnquer a Can Diumenge.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending