La temporada de l’Auditori Nacional inaugura un cicle de poesia contemporània

En total s’han presentat nou propostes que busquen d’apostar pel talent andorrà, amb artistes del país emergents, i que comptaran amb cinc concerts i un espectacle familiar

Exterior de l'Auditori Nacional.
Exterior de l'Auditori Nacional.

Aquest dijous el Govern ha presentat la nova temporada de l’Auditori Nacional 2023. S’ha tractat de fer una renovació i s’ha presentat un total de nou propostes que aposten pel talent habitual, donant espai a grans artistes internacionals, però també d’altres andorrans emergents. La novetat més destacada d’aquest any és la primera edició d’un cicle de poesia contemporània multidisciplinària.

La ministra de Cultura, Sílvia Riva, ha destacat que la voluntat és “que l’Auditori continuï sent l’espai emblemàtic del país per als grans espectacles musicals, i hem optat per reduir la quantitat de concerts i fer una aposta clara per la qualitat de les propostes”. Per la seva banda, el cap de l’Àrea d’Acció Cultural, Joan-Marc Joval, ha explicat que s’ha obert l’edició “a disciplines menys habituals amb la creació d’un petit cicle de poesia contemporània multidisciplinària. Volem fer visible el treball dels i de les poetes i posar al centre la paraula, però defugint els formats tradicionals dels recitals”.

La temporada s’obrirà amb un dels talents emergents del país, Marta Knight. Es tracta d’una jove artista que s’ha donat a conèixer pel seu indie rock i folk personals i per la capacitat de compondre melodies. Al març tornarà Quim Salvat a l’Auditori Nacional amb una proposta única, com és la presentació en directe dels nous temes que formen part del seu tercer treball d’estudi, ‘L’últim despertar’. A banda, farà un petit passeig per algunes de les cançons del seu primer treball i el segon. El 21 de març, pocs dies després, arribarà un dels plats forts, una de les cantants franceses de més èxit internacional, Zaz, que presentarà la seva nova gira.

Per l’abril, el dia 22, l’Auditori acollirà una de les creadores més originals de l’escena musical espanyola, com és Clara Peya, que presentarà el seu projecte ‘Piano solo & Electrònica’. El maig s’iniciarà amb el cantautor català Joan Dausà sobre l’escenari. Ho farà per primera vegada, i serà amb ‘Jo Mai Mai. Gira 10 anys’. El dia després, el 20 de maig, serà el torn de l’espectacle familiar, ‘Tinc un paper’, de Marc Parrot i Eva Armisén. Una proposta multidisciplinar en què teatre, música i pintura comparteixen escenari.

Pel que fa al programa del cicle de poesia, que es celebrarà al foyer de l’Auditori, s’iniciarà el 4 de març amb la proposta de la reputada micropoetessa Ajo, que acompanyada del músic Nacho Mastretta, presentaran el seu espectacle conjunt. Seguirà el programa el 29 d’abril amb ‘Soc un còdol’, de l’Era arts escèniques, que combina la dansa i la música al voltant del text. Tancarà el cicle Lluís Cartes amb una revisitació multidisciplinària i arriscada de ‘Poetes’.

Etiquetes

Comentaris

Trending