Les set principals actuacions d’aforament limitat del ClassicAND van reunir 1.781 persones

Sense comptar els cinc passis de dansa contemporània de Yoann Bourgeois, l’espectacle de Jo Dansa i el concert de Míriam Manubens, els organitzadors preveien un màxim de 2.732 assistents

Benny Benack III i l'Ulysses Quartet amb música d'Elvis Costelo en el darrer concert de ClassicAND.
Benny Benack III i l'Ulysses Quartet amb música d'Elvis Costelo en el darrer concert de ClassicAND. CLASSICAND

Les set principals actuacions d’aforament limitat que presentava el ClassicAND van reunir un total de 1.781 persones, segons les dades que ha recollit Andorra Turisme, un dels avaladors del projecte. Això és pràcticament un 65% de l’aforament màxim que esperava l’organització, segons fonts de la mateixa.

Sense tenir en compte els cinc passis de dansa contemporània del la companyia de Yoann Bourgeois, l’espectacle de Jo Dansa i el concert de piano de Míriam Manubens a Ordino, però incloent la projecció d’entrada lliure (i que només aquí ja hi havia uns 500 espectadors) al Parc Central de la pel·lícula ‘Parc Juràssic’ amb música en directe interpretada per l’Orquestra Simfònica del Regne d’Aragó, els organitzadors tenien previst un aforament màxim de 2.732 persones.

En relació a aquesta xifra, i mentre Andorra Turisme i la productora de Joan Antoni Rechi encara acaben d’afinar alguns detalls sobretot relacionades amb la inversió realitzada -el ClassicAND tenia un pressupost d’uns 900.000 euros en xifres rodones-, el que no s’ha discernit és quants dels assistents ho van fer a través d’entrada de pagament i quants van acudir a les actuacions amb invitacions de naturalesa diversa. En tot cas, i si es resten els assistents a 'Parc Juràssic' com a molt haurien pagat 1.300 persones.

L'espectacle de la Vertigo Dance Company ha estat dels més reeixits del Clàssic And.

Relacionat

El Clàssic And tanca amb una ocupació mitjana del 60% però assegurant la continuïtat

Els 1.781 espectadors en global que van acudir als set espectacles -‘Stabat Mater’, ‘Viure amb els nostres morts’ amb la intervenció de la mediàtica actriu Ariadna Gil, l’esmentat ‘Parc Juràssic’, Valentin Dityuk, Anita Rachvelishvili, Makom i ‘The Juliet Letters’- queden per sota, per exemple, de l’assistència mitjana a un partit de futbol de l’FC Andorra (sobre els 2.000 espectadors per jornada) i representen, més o menys, la meitat dels espectadors que van a veure un partit del MoraBanc Andorra de bàsquet. Los Secretos l’any passat va omplir l’Auditori d’Ordino (unes 470 places d’aforament) i Joan Manel Serrat va omplir amb 890 persones (de les quals 250 amb invitació) el Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

L’organització del certamen, que s’estrenava per primer cop i al qual se li vol donar continuïtat i ja tindria, segons el ministeri de Turisme liderat per Jordi Torres i el director del festival, Joan Anton Rechi, assegurades les dues properes edicions després del bon balanç que n'han fet, remarca que les entrades reservades eren en tots els casos més del 77%. Però les condicions meteorològiques -molt especialment la pluja que va fer perillar fins l'últim moment l'Stabat Mater- van fer baixar el nombre final d’assistents. Com s’ha dit, Andorra Turisme està acabant d’afinar aspectes com el nombre d’espectadors individualitzats per actuació i la productora de Joan Anton Rechi que va programar tot el festival ha d'acabar d'afinar com s’han repartit les despeses. És a dir, dels 900.000 euros, quina part ha anat a catxets, quina a promoció o quina a logística, per exemple.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending