El Clàssic And tanca amb una ocupació mitjana del 60% però assegurant la continuïtat

El ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres diu que el festival “ha arribat per quedar-se” i el director artístic, Joan Anton Rechi en fa un balanç molt positiu

Comentaris

L'espectacle de la Vertigo Dance Company ha estat dels més reeixits del Clàssic And.
L'espectacle de la Vertigo Dance Company ha estat dels més reeixits del Clàssic And. CLASSICAND

"El Clàssic And ha arribat per quedar-se". Així de rotund s'ha mostrat el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres sobre la continuïtat del Clàssic And, que ha tancat aquest diumenge la seva primera edició. La mitjana d'ocupació ha estat del 60% tot i, que segons l'organització, el percentatge d’entrades reservades ha estat superior al 75%, tot i que, en alguns casos, donades les condicions meteorològiques ha baixat fins el percentatge esmentat.

Torres ha manifestat que el Clàssic And "és un producte molt més centrat en la qualitat dels espectacles, per un públic que no acostuma a ser de masses" i creu que cal arribar a les tres edicions per consolidar el format.

El director artístic del Festival, Joan Anton Rechi, ha dit que estava molt content pel desenvolupament del festival i ha destacat que "ha anat creixent especialment a partir de 'Juràssic Parc' i els darrers espectacles han tingut més ocupació. És a dir, que el boca orella ha funcionat i estic molt satisfet per l'acollida que hem tingut per part de la gent de les propostes que hem fet. Eren molt novedoses i no s'havien vist mai al Principat".

Sobre el número d'assistents ha comentat que "més important que el número d’assistents, és constatar la satisfacció entre les persones que han assistit a les diferents propostes i la certesa que la gran majoria dels assistents de la primera edició repetiran l’any vinent. Les dades definitives de públic es donaran a conèixer la setmana vinent.

Rechi com el ministre Jordi Torres ha indicat que "la intenció és que el festival segueixi. Hem d'analitzar com ha anat, el funcionament, però la intenció dels dos ministeris, el de Cultura i el de Turisme, els comuns d'Ordino i el d'Andorra la Vella i les dues entitats, MoraBanc i Creand és que segueixi. Estem tot just acabant la primera edició però ja ens han manifestat la voluntat de continuar. Hem de deixar que una iniciativa com aquesta es consolidi. Hem d'apostar fort per una iniciativa com aquesta". 

De cara a les properes edicions, Rechi creu que cal millorar coses de l'organització i de difusió que sempre són millorables. S'han de potenciar les coses que han anat bé i corregur les que han anat malament".  El director artístic no creu que la presència d'una figura mediàtica sigui fonamental per al futur del festival. "Hem tingut l'oportunitat de veure primeres figures que potser no són tan mediàtiques com altres".

Comentaris (4)

Trending