Riva acosta el patrimoni cultural a l’ambaixadora de la UNESCO, Edva Ser

Ambdues han visitat l’església de Santa Coloma i l’Espai Columba, coneixent així part del romànic que es conserva al país

Sílvia Riva i Edva Ser en la visita a Santa Coloma
Sílvia Riva i Edva Ser en la visita a Santa Coloma

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha mostrat aquest matí part del patrimoni cultural del país a l’ambaixadora de bona voluntat de la UNESCO per a la diplomàcia cultural, Hedva Ser. Riva ha acompanyat Ser en una visita conjunta a l’església de Santa Coloma i a l’Espai Columba que ha permès a l’artista veure i conèixer més a prop el patrimoni únic del romànic que es conserva al país.

Ser es troba al país amb motiu de la celebració de la 7a edició de l’ArtCamp Andorra, del qual n’és padrina. En el marc de la visita als dos espais museístics, Riva també li ha traslladat la feina endegada pel Govern en els darrers mesos al voltant de les diverses candidatures a la UNESCO del país. En concret, la ministra ha compartit l’estat actual de la candidatura transnacional ‘Els testimonis de la construcció de l’estat dels Pirineus: el coprincipat d’Andorra’.

En aquest punt, Riva ha explicat que el passat mes de gener els tres estats membres que formen part de la candidatura – Espanya, França i Andorra – ja van actualitzar les llistes indicatives respectives amb els 12 monuments que en formen part: església de Sant Martí de la Cortinada; església de Sant Climent de Pal; Casa de la Vall; església de Santa Coloma; església de Sant Serni de Nagol; església de Sant Miquel d’Engolasters; zona arqueològica del Roc d’Enclar; zona arqueològica de la Roureda de la Margineda; Castell de Foix i conjunt catedralici de la Seu d’Urgell.

Amb la voluntat de seguir avançant en les feines prèvies a la presentació de la candidatura, el comitè de redacció i el científic tenen previst trobar-se a principis de setembre per visitar, in situ, els monuments dels tres països i mantenir una reunió presencial de treball. En el marc de la visita, el cap de Govern, Xavier Espot, ha rebut al despatx Ser, en una reunió de cortesia.

Etiquetes

Comentaris

Trending