La rehabilitació de l’església de Santa Bàrbara d’Ordino costarà 83.031 euros

Els treballs tenen un termini d’execució de dotze setmanes i es preveu que reverteixin els problemes d’humitats i ajudin a la conservació dels fonaments i murs del temple

Comentaris

Projecte d'il·luminació previst.
Projecte d'il·luminació previst.

El Govern ha adjudicat aquest dimecres, a proposta de la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, els treballs de rehabilitació de l’església de Santa Bàrbara, a la parròquia d’Ordino, per un import de 83.031 euros, a l’empresa Constructora Hundeka, SLU.

Segons s’ha informat des de l’executiu, l’objectiu de les obres, amb un termini d’execució de dotze setmanes, és millorar les condicions generals de salubritat i conservació dels fonaments, els murs, la coberta, els tancaments i els revestiments, així com renovar el servei d’electricitat i d’il·luminació de l’església.

Plànols de l'anàlisi que s'ha fet de l'estat de l'església.

Relacionat

Cultura preveu destinar 70.500 euros a la rehabilitació de l’església de Santa Bàrbara d’Ordino

Per tal de dur a terme els treballs previstos, l’Executiu també ha signat un nou conveni de bon veïnatge amb la propietat del prat de Santa Bàrbara, adjacent a l’església, per instal·lar-hi una cambra ventilada i poder resoldre el problema d’humitats existent al monument. Aquest conveni, de temps indefinit i sense cap cost, substitueix el signat el 2002, quan es va instal·lar en aquest terreny un sistema de drenatge per les humitats, una solució, però, que no ha pogut esmenar el problema.

L’església va ser restaurada entre els anys 1997 i 2003, però, la seva situació geogràfica fa necessari millorar la impermeabilització i restaurar l’estat general de tots els revestiments. Santa Bàrbara és una petita església aïllada d’època barroca, declarada Bé d’Interès Cultural el 2003, situada a la cruïlla on hi havia la desviació del brancal de l’antic camí ral d’Ordino. Per les seves formes arquitectòniques resulta un clar exemple de la religiositat popular als segles XVII i XVIII al Principat.

Comentaris

Trending