La primera escultura de la galeria d’art a cel obert ja llueix al Parc Central

En breu s’ha d’inaugurar la primera exposició al nou espai museístic, que oferirà una retrospectiva de Judit Gaset completada amb l’obra que ja s’ha col·locat en la gespa del pulmó verd d’Andorra la Vella

L'obra de Judit Gaset que ja llueix al Parc Central.
L'obra de Judit Gaset que ja llueix al Parc Central. Toni Solanelles

Conxita Marsol pretén convertir el Parc Central en una galeria d’art a cel obert que complementi el Centre d’Art d’Andorra la Vella. La primera escultura que formarà part d’aquesta galeria ja està col·locada en el lloc que ocuparà, a no massa metres de l’equipament recentment inaugurat, damunt la gespa del pulmó verd de la capital. Es tracta d’una obra de l’escultora Judit Gaset que el comú que presideix Marsol ha adquirit en propietat.

Tot i estar ja col·locada, tot és encara provisional i se’n guarden els detalls. Gaset, Judit, és la protagonista de la primera exposició temporal que es farà al Centre d’Art. La inauguració serà ben aviat. La mostra és una mena de retrospectiva de l’artista. Es tracta de veure la seva evolució. Gaset, per tant, serà protagonista dins i fora, on ja es pot observar, entre tanques comunals, una esfera composada per algunes desenes de fulles d’arbre fetes amb acer Corten.

El món de fulles de Judit Gaset, tot i ser la primera que es col·loca al Parc Central des de l’anunci de la voluntat de convertir-lo en una mena de galeria artística a cel obert, no és pas l’única obra que hi ha. L’única escultura. Se suma a les ja existents: la ‘Cadireta’, de Rafael Contreras; el bust de José Rizal de l’escultor Àngel Calvente en homenatge a la comunitat filipina; o la recentment inaugurada escultura de reconeixement a la tasca al voluntariat de Nerea Aixàs.

Comentaris (3)

Trending