La presidència de la comissió nacional de la Unesco continuarà sense ser remunerada

L’equip encarregat de reformular els estatuts de la delegació andorrana de la l’organització internacional ja ha acabat la feina i elevat el treball al gabinet jurídic governamental abans de sotmetre-la a l’assemblea general

La CNAU tindrà una vicepresidència.
La CNAU tindrà una vicepresidència. ALTAVEU

Si no s’hi introdueixen canvis ara mateix no previsibles, la presidència de la comissió nacional andorrana per a la Unesco (CNAU) continuarà sense ser remunerada. Ha estat així sempre i així ho continuaran recollint els estatuts que s’han actualitzat. Aquesta qüestió va generar una àrdua polèmica perquè, de cop, es va designar l’exministra i exambaixadora Cristina Rodríguez per presidir la CNAU tot partint de la base que cobraria un salari. Els estatuts en cap cas ho preveien.

Finalment, el febrer passat, poques setmanes després que transcendís la designació de Rodríguez per substituir qui fins llavors havia ostentat el lloc de manera altruista, Josep Dallerès, i que s’esbombés a tort i a dret que l’exministra, que com a ambaixadora havia estat representant del Principat davant la Unesco, pretenia rebre una compensació econòmica, la presidenta ‘in pectore’ va presentar la renúncia. Ni volia polèmiques -va assegurar que li havien garantit que tot estava resolt i que hi hauria salari- no volia treballar sense cobrar.

En tot cas, ja llavors es va anunciar que calia reformular els estatuts, posar-los al dia, i que hi cabia en aquest marc que s’establís una remuneració per a la presidència. Doncs bé, el grup de treball que ha estat modernitzant la que es podria dir normativa de funcionament de la delegació andorrana de l’organització internacional no hi ha introduït cap canvi quant a l’eventual remuneració de la presidència. És l’únic detall que ha transcendit de l’esborrany del text, segons que ha pogut saber l'Altaveu de fonts properes a la CNAU.

Esborrany perquè els nous estatuts s’han elevat ara al gabinet jurídic de Govern perquè hi digui la seva. En principi, hauria de ser una revisió purament formal, en el sentit de garantir que tot està en ordre, que no hi ha cap cosa fora de lloc, no pas per introduir canvis. En principi, també, l’assemblea general de la CNAU hauria de validar el text a principi del mes que ve, en la trobada que hi ha programada a tal efecte. Caldrà veure si també s’elegeix nou president o presidenta.

Etiquetes

Comentaris

Trending