La ‘Petita història del Govern d’Andorra’ l’edita una empresa catalana pels ninots de Pilarín Bayés

El ministeri de Presidència justifica la contractació d’Editorial Mediterrània pel lligam en exclusivitat que té amb la il·lustradora, els dibuixos de la qual es pretenien com a base del llibret

Una de les il·lustracions de l'obra.
Una de les il·lustracions de l'obra.

Si el ministeri de Presidència va triar, per la via directa, una empresa catalana per editar el llibre ‘Petita història del Govern d’Andorra’ és perquè es pretenia que la il·lustració de l’esmentat volum anés a càrrec de la coneguda ninotaire Pilarín Bayés. I aquesta il·lustradora té un contracte d’exclusivitat amb Editorial Mediterrània. Aquesta és la justificació que dóna el titular de Presidència, Jordi Gallardo, en relació als motius de l’elecció.

La consellera general socialdemòcrata Susanna Vela s’havia interessat pel motiu que havia portat el Govern a contractar directament l’Editorial Mediterrània. De ben segur, alguna empresa del país s’havia queixat per aquest fet. En una resposta publicada aquest dijous al Butlletí del Consell General, Gallardo explica que “el motiu de la contractació directa és que l’Editorial Mediterrània és la que manté un contracte d’exclusivitat amb Pilarín Bayés per a la il·lustració de les ‘petites històries’”. I, de fet, en la resposta del ministre s’adjunta el certificat d’exclusivitat.

Bayés,Gallardo i Peruga, amb els llibres.

Relacionat

El PS demana per l’edició del llibre 'Petita història del Govern d’Andorra'

El titular de Presidència explica que “seguint el mateix model que la publicació que commemorà el 600è aniversari del Consell General d’Andorra, ‘Petita història del Consell General d’Andorra’, en l’efemèride dels 40 anys de la constitució del primer Govern d’Andorra, el ministeri de Presidència, Economia i Empresa va decidir impulsar la ‘Petita història del Govern d’Andorra’, il·lustrada per Pilarín Bayés i amb textos de Joan Peruga, igual que en l’edició del Consell General”.

També es pretenia que “aquesta nova ‘Petita història’ dedicada a Andorra se sumés a les ‘petites històries’ de Meritxell, de mossèn Ramon de Canillo i del Museu del Tabac, totes elles dedicades a Andorra i il·lustrades també per la dibuixant catalana Pilarín Bayés”. Tanmateix, el ministre també especifica altres qüestions sobre els drets de l’obra.

Bayés,Gallardo i Peruga, amb els llibres.

Relacionat

Govern ‘fitxa’ Joan Peruga i Pilarín Bayés per repassar la seva pròpia història

Així, recorda que “el Govern d’Andorra és el propietari dels drets de reproducció de l’obra en qüestió, però no és el propietari del text ni de les il·lustracions, atès que pertanyen als autors. D’aquesta manera, el Govern d’Andorra es compromet a no fer ús del text o les il·lustracions per separat de la maqueta del llibre”. Alhora, “el Govern d’Andorra també té el dret de distribució, que al seu torn s’ha cedit a l’editor per tal de maximitzar la difusió de l’obra a través dels canals de distribució d’aquest últim”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending