Govern ‘fitxa’ Joan Peruga i Pilarín Bayés per repassar la seva pròpia història

El llibre amb textos de l’historiador i dibuixos de la popular il•lustradora és una de les tres accions per commemorar els 40 anys de vida de l’executiu, que també tindran una exposició i un documental

Bayés,Gallardo i Peruga, amb els llibres.
Bayés,Gallardo i Peruga, amb els llibres.

Aquest 2022 es commemora els 40 anys de vida del Govern. Des de l’executiu es vol posar en relleu la importància d’aquesta efemèride. Per això, s’impulsen fins a tres accions que volen apropar la institució a la ciutadania. Hi haurà una exposició i un documental, però la iniciativa que més s’ha volgut destacar és la publicació d’un llibre: ‘Petita història del Govern d’Andorra’. L’obra compta amb textos de l’historiador Joan Peruga i il·lustracions de Pilarín Bayés.

Aquest darrer projecte, ha volgut remarcar el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha de servir per “atansar a la població, i especialment als més joves, la figura de la institució”. També es vol donar a conèixer altres aspectes com ara “l’evolució que ha tingut, el rol que juga i que encara té en l’Andorra moderna així com els reptes al davant”.

Per fer-ho, s’ha apostat pel duet format per Peruga i Bayés. El primer, amb textos “concisos i entenedors”, per explicar “com hem arribat fins aquí”. La segona, amb els seus peculiars dibuixos, per acabar de captar l’interès dels possibles lectors. L’il·lustradora s’ha mostrat convençuda que “als nens se’ls pot parlar de tot” i fer-ho “fins i tot seriosament”.

I, entre aquests temes, també hi entren els vinculats al seu país. De fet, “encara és més important que es faci”. I més, ha volgut afirmar, amb “textos fets per un home el màxim d’entès”. Per la seva banda, Perega ha desgranat les diferents pàgines de la publicació, arribant a una conclusió que, ha recordat, no és pas seva, sinó del primer cap de Govern, Òscar Ribas. “Tot això va ser una tasca col·lectiva de molta gent”, ha afirmat.

Del llibre, s’han editat inicialment 1.500 exemplars. Tot i això, ja s’ha encarregat una segona tirada per arribar encara a més gent. La idea és fer el repartiment a escoles, biblioteques, altres administracions i institucions.

Més enllà del llibre, hi ha dues accions més programades. Per un costat, s’elaborarà un documental que repassarà aquests 40 anys d’executiu. Per l’altre, es prepara una exposició amb el mateix objectiu. En global, totes les iniciatives tenen un pressupost de 40.000 euros.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending