La Peixera acull l'obra de Yolanda Sanmarcos en el marc del Projecte Haiku

La mostra, que té la col·laboració, de l'escriptora Juna Albert es podrà visitar a Escaldes-Engordany fins al 9 de gener

Yolanda Sanmarcos amb una de les seves pintures.
Yolanda Sanmarcos amb una de les seves pintures. LA XARRANCA

L'exposició 'En relació a dins' de Yolanda Sanmarcos estarà oberta fins al 9 de gener a l'espai de La Peixera d'Escaldes-Engordany. Són pintures inspirades en els haiku de la Juna Albert.​ És la nova proposta del grup del grup de creació La Xarranca.

 

Una de les particularitats del Projecte Haiku: que les instal·lacions fossin observables des del carrer, sense necessitat d’entrar a la sala i per això es va triar l'espai de La Peixera, tot envoltat de vidre. La mostra es va inaugurar el dia de Sant Esteve. Yolanda Sanmarcos, ascuda a Andorra a l'any 1983, és graduada en Arts i disseny per la Universitat Autònoma de Barcelona amb l’especialitat de disseny de producte i direcció artística de projectes en l'àmbit d'art. L’any 2010 es titula com a tècnic superior d’Arts plàstiques i prototipatge.

És dissenyadora, artista polifacètica i pintora. Investiga sobre l'art i les diferents tècniques pictòriques tant antigues com contemporànies. Crea tot el volum de la seva obra al seu estudi de pintura situat a Andorra la Vella. Ha treballat de forma professional en diferents col·lectius artístics i, també, ha impulsat diversos artistes a consolidar el seu propi univers. A més, ha dirigit tallers sobre la reeducació visual envers l'acció feminista. La seva obra està publicada a l’edició del 2020 de la Guia Leonardo d'art pictòric, i al catàleg “Tu mejor pintura” ofert per la galeria virtual  Arte libre i el museu MEAM amb edició impresa 2020.

Etiquetes

Comentaris

Trending