Patrimoni instal·larà mesures de protecció a l’església de Sant Serni de Nagol

Després dels darrers actes vandàlics s'ha decidit posar càmeres de videovigilància al recinte lauredià

Comentaris

Inscripcions al mur de Sant Serni de Nagol.
Inscripcions al mur de Sant Serni de Nagol.

Patrimoni instal·larà càmeres de videovigilància a l'església de Sant Serni de Nagol després dels darrers actes vandàlics que hi ha hagut com la destrossa d'una porta o diversos grafits en un dels murs del recinte.

La instal·lació de les càmeres està pendent de la presentació dels pressupostos per part de les empreses. L'objectiu és que no es repeteixin els actes vandàlics. En un d'ells es va esbotzar  i trencat la porta d’accés al porxo.

Es van arrencar les frontisses que la  subjecten al mur. Des del ministeri de Cultura i Esports es va condemnar de forma contundent aquest atac al  patrimoni i es va demanar a la ciutadania respecte per aquests elements històrics, així  com també es fa una crida a contactar amb el departament en cas que algú trobi algun desperfecte a elements patrimonials del país. També es vol recordar que el  patrimoni cultural és una cosa comuna on tothom té una part de responsabilitat en la  seva conservació. 

Posteriorment es van fer unes inscripcions amb noms, números, guixots i gargots. N'hi ha algunes que ja hi són des de fa anys però després de l'estiu se'n van detectar moltes més, fetes amb objectes punxants. 

Sant Serni de Nagol també és l'escenari de botellots i d'actes incívics, la qual cosa obliga el departament de Manteniment del comú de Sant Julià de Lòria a realitzar una neteja constant del seu entorn.

 

 

Comentaris

Trending