L’óssa passa per Ordino camí de la Unesco

Ni la neu ni la Covid no han frenat la representació tradicional recuperada ara fa quatre anys i que forma part de la candidatura sobre les festes de l’ós dels Pirineus

Un moment de la representació.
Un moment de la representació. COMÚ D'ORDINO

Malgrat que l’escenari no era l’habitual, i tot i que la neu i sobretot la Covid s’han posat d’acord per intentar fer la guitza, la plaça del Prat de Call d’Ordino ha acollit amb notable èxit un nou muntatge de ‘L’última óssa d’Ordino’, el ‘sainet’ tradicional que la parròquia va recuperar fa quatre anys i que enguany s’ha celebrat un parell de dies més tard de l’inicialment programat arran del dol nacional declarat per la mort de Valéry Giscard d’Estaign. L’óssa ha fet acte de presència a Ordino de camí cap a la Unesco.

La representació ordinenca forma part de la candidatura impulsada per França, i on també hi ha l’óssa d’Encamp, per convertir les festes de l’ós dels Pirineus en patrimoni cultural immaterial de la Unesco. De fet, s’espera que la candidatura s’oficialitzi a finals del primer trimestre de l’any que ve. Justament, donat que s’està en fase de ‘constitució’ de la candidatura, la representació, en què s’ha fet força ironia entre altres coses a les mesures que ha obligat a adoptar la pandèmia, ha estat seguida, entre altres, per la ministra de Cultura, Sílvia Riva.

Tots els assistents han acudit amb la mascareta posada malgrat fer-se a l’aire lliure i mantenint la corresponent distància. Els actors sí que han escenificat el muntatge sense la protecció facial perquè, prèviament, tots ells s’havien sotmès a la prova necessària per descartar la presència del virus en aquell moment.

Etiquetes

Comentaris

Trending