Museus impulsa la segona edició de les Jornades d’art romànic

Un any més, coincidint amb el Dia internacional dels museus, es donarà a conèixer la singularitat del patrimoni andorrà amb accions i experiències lúdiques

Comentaris

Cartell de 'Canya als museus'
Cartell de 'Canya als museus'

Aquest mes de maig tindrà lloc la segona edició de les Jornades d’art romànic, impulsades pel departament de Promoció Cultural. L’objectiu, tal com es va assenyalar al 2022, és apropar els ciutadans i turistes els museus mitjançant accions que combinen les experiències lúdiques amb la transmissió de la singularitat del patrimoni. A més, permetrà celebrar el Dia internacional dels museus amb les portes obertes dels principals equipaments del país.

Les jornades s’emmarquen en les activitats del programa ‘Canya als museus’, i són un conjunt de propostes que tenen com a escenari principal l’Espai Columba, tot i que també hi haurà altres emplaçaments. L’eix central és l’art romànic, és a dir, la creativitat que es va expressar en diversos suports entre els segles XI i XII per tot Europa i que, en la cas d’Andorra, ha conservat diversos testimonis, com  múltiples esglésies, restes pictòriques i objectes litúrgics.

Concretament, s’ha dissenyat un programa amb quatre propostes. La primera serà un taller de música medieval a càrrec d’Antoni Madueño, que explicarà l’origen i els usos d’alguns instruments de corda de l’època medieval. D’altra banda, la historiadora d’art, Alba Pamplona, oferirà una xerrada on es parlarà de la representació dels animals en els cicles pictòrics i escultòrics. Es continuarà amb una visita nocturna a l’església Sant Martí de la Cortinada sota el títol ‘Què significa el lleó de la Cortinada?’. El temple és un dels “menys romànics” del Principat, però exhibeix el conjunt pictòric romànic més gran que es conserva. Per últim, es faran tallers per a infants a la plaça de l’Espai Columba.

Etiquetes

Comentaris

Trending