El martinet torna a repicar a la Farga Rossell

Cultura ha acabat les obres que s’estaven portant a terme per reparar el maquinari històric i obre les portes el 3 de maig

El martinet a la Farga Rossell ja en acció.
El martinet a la Farga Rossell ja en acció.

La Farga Rossell, Centre d’Interpretació del Ferro, torna a obrir les seves portes el proper 3 de maig. Ho fa després que el ministeri de Cultura acabi les obres d’intervenció que s’han fet al martinet, per tal de reparar el maquinari històric. El que s’ha fet ha estat substituir el soc masser, després de 19 anys en funcionament, des de la inauguració del centre.

La reparació duta a terme al martinet de la Farga Rossell ha estat d’una gran dificultat tècnica per la raresa dels treballs efectuats. Així, s’ha substituït el soc masser, l’estructura de fusta sobre la qual recolza el martinet i que s’havia anat malmetent i aixafant amb el pas del temps i de les condicions extremes, de vibracions, humitats i pressions que ha hagut de suportar durant els 19 anys en què ha estat en servei.

Un cop acabades les obres, el martinet, un martell de grans dimensions amb una cabota d’un pes superior a 300 quilograms, torna a picar com el primer dia. Així, es colpeja el ferro roent i mostra als visitants com era la darrera part del procés d’elaboració de barres de ferro que tenia lloc en aquesta instal·lació durant el segle XIX.

Comentaris

Trending