Ludmilla Lacueva guanya el València Negra amb ‘Olor de difunt’

La tercera entrega de les aventures del comissari Cerni Llop ha estat escollida en una votació popular

Ludmilla Lacueva Canut, després de rebre el guardó a València.
Ludmilla Lacueva Canut, després de rebre el guardó a València. Paula Rios Canut

Ludmilla Lacueva Canut ha estat la guanyadora de la 10a edició del premi València Negra a la millor novel·la de gènere en català per 'Olor de difunt', la tercera entrega de les aventures del comissari Cerni Llop. La novel·la ha estat escollida en una votació popular.

 

El director de VLC Negra, Jordi Llobregat, s'ha mostrat encantat del desenvolupament d'aquesta primera part del festival. Hem recuperat la vida i la gran afluència que teníem abans de la pandèmia. Han tornat els riures, l'emoció i les trobades amb normalitat entre la gent que estima els llibres. També ha estat emocionant recuperar la presència d´autors internacionals, que han gaudit intensament del festival”.

Sobre els premis a les novel·les guanyadores, Llobregat ha confessat que a l'equip de VLC Negra “ens sentim molt orgullosos dels premis que han atorgat els lectors. Com cada any, el creixement de la novel·la negra es tradueix en l'elevada qualitat literària de totes les novel·les finalistes i per descomptat, de les guanyadores. Els lectors han sabut reconèixer aquesta qualitat, cosa que parla molt bé de totes les persones que segueixen el festival i que han votat massivament les seves novel·les preferides”. El lliurament dels premis ha posat el colofó ​​a la part del festival que se celebra a València. El proper cap de setmana VLC Negra es traslladarà a Catarroja per celebrar el darrer tram de la desena edició del festival.

'Olor de difunt', connecta dues Andorres, la de fa 70 anys on els senyors tenien feus agraris i l'actual, dominada pel món immobiliari. Dues èpoques i dues històries marcades per l'ambició, el poder i les ànsies de diners. Les altres guanyadores del VLC Negra han estat Virginia Feito i Marina Sanmartín. La resta de nominats en la categoria de català eren 'La dona invisible' de Mònica Richart, 'Monumental' de Jordi Colonques i Joan Canela, 'Suburbis al paradís' de Silvestre Vilaplana i ''Vi i veritat' de Natàlia Gisbert.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending