Juli Barrero presenta el videoclip "Amb les Mans a les butxaques" una cançó amb ànima social

Se centra en els emigrants que arrisquen la vida al mar, però podria ser perfectament qualsevol altre causa

Juli Barrero en una actuació a Sant Julià de Lòria.
Juli Barrero en una actuació a Sant Julià de Lòria. Altaveu

El músic i compositor Juli Barrero ha presentat el videoclip de la cançó 'Amb les mans a les butxaques' una cançó amb ànima social que convida a la reflexió i a la participació envers les causes socials, aquesta cançó i el videoclip del músic andorrà, són crítics amb aquelles persones que poden  ser part activa de la solució a molts problemes socials. 

Barrero va presentar la cançó el passat 10 de juny amb els amics de l'Associació "obrim-los, obrim-les" al mig de l'Avinguda Meritxell i des de llavors, ha incorporat aquesta cançó en el seu repertori i, fins i tot, l'ha presentada al concurs de música d'autor de la Fada Ignorant, on participa enguany, i on amb el tema "Amb les mans a les butxaques" espera poder tenir un paper important. La cançó va sorgir gràcies a un repte que l'associació 'Obrim-los, Obrim-les' va proposar a Barrero el passat mes de juny , i després, va sorgir la idea de fer un bon enregistrament i un vídeo. Tots els instruments i veus les ha fet ell, però posteriorment el tècnic Pep Bordas a col·laborat amb el procés de "mastering" i la postproducció. En la producció del Videoclip va obrir una convocatòria a tothom perquè "tenia molt clar que havia de ser un vídeo amb moltes cares diferents, ja que la problemàtica dels emigrants ens afecta a tots, ja que tots som part del problema, i podem ser part de la solució".

En el tema de les imatges Barrero ha comptat amb l'ajuda de la Pat Bragança, que també el va assessorar en l'àmbit legal. Juli Barrero, vol agrair a l'associació 'Creuem fronteres' la cessió d'unes fantàstiques imatges captades pel Lluís de Juan durant una expedició al Sàhara Occidental, amb imatges reals de rescats a alta mar i imatges de Metges Sense Fronteres del Creative Commons ha pogut editar aquest videoclip on es veuen els qui arrisquen la vida llençant-se el mar en cerca d'un futur millor, malgrat la incertesa del viatge; i els voluntaris que creuen en la necessitat vital d'ajudar als altres malgrat això pugui comportar riscs físics, i també jurídics.

El 2021 serà un any molt mogut musicalment per Barrero, ja que, està gravant alguns temes amb músics i productors de primeríssim nivell, i compta amb un equip humà de talent andorrà. "Si assolim el finançament suficient, volem dur a terme un projecte en què exportarem la nostra cultura, tot vinculant el binomi música i territori" destaca Barrero. L'objectiu és portar tot el repertori que ha estat treballant els darrers mesos a algun dels principals escenaris i festivals de Catalunya, i possiblement també una mica més enllà. I per això compta amb la complicitat d'algunes marques comercials, i espera també poder comptar amb el suport de les institucions.

El compositor és conscient que 2021 serà un any complicat per qüestions sanitàries, però també destaca "que és una oportunitat per plantar cara al mercat d'una manera seriosa i eficient. Aquest país és referent de l'esquí, el turisme i el comerç, però, per què no pot ser-ho també per la seva creativitat?".

Etiquetes

Comentaris

Trending