L'Itinerari Sergi Mas agrupa 58 obres de l'artista a tot el país

Estaran senyalitzades amb una placa on hi haurà tota la informació accessible amb un codi QR

Comentaris

Manel Gibert durant la presentació de l'Itinerari Sergi Mas.
Manel Gibert durant la presentació de l'Itinerari Sergi Mas. B.N.

El catàleg de l'exposició, el llibre 'Comiat diferit' i l'itinerari Sergi Mas s'han presentat aquest dijous com a pròleg al dia gran de l'artista que tindrà lloc aquest dissabte coincidint amb el seu 91è aniversari. L'itinerari permetrà veure 58 obres, d'elles 22 a Sant Julià de Lòria i 18 a Andorra la Vella. D'elles, 38 estan en espais públics i 20 en llocs privats. La pàgina web museus.ad recollirà tota la informació sobre l'itinerari.

El cònsol major Josep Majoral s'ha referit al catàleg 'Sergi Mas i el seu entorn', amb fotos de Laura Gálvez-Rhein que recull les seves obres més emblemàtiques. Està dividit en quatre apartats: els inicis, les tradicions i les costums, Laurèdia i ses contorns, i el realisme màgic. Els textos són de Francesc Rodríguez Rossa i ha estat editat per Anem. Majoral s'ha mostrat emocionat per poder presentar el catàleg. L'editor, Oliver Vergés ha agraït el suport del comú i del Govern per mitjà de les subvencions culturals.

L'autora de la major part de les fotos del llibre i del catàleg, Laura Gálvez-Rhein  ha explicat que va iniciar el projecte l'any 2017 amb 19 anys. "No coneixia el Sergi ni la seva obra i vaig anar al seu taller a Aixovall. El meu pare m'havia parlat de la seva figura i de la seva forma de treballar. La llum era perfecta i s'emmarca en la temàtica que volia, nostàlgica i dolça".

Un únic encàrrec segur cada any, el cartell de la Fira del Bestiar

Ha confessat que ha estat un treball esgotador "perquè té l'obra escampada per molts llocs però ha estat molt enriquidor". El projecte és un diàleg intergeneracional on Mas indica que la feina de l'artista es complicada. "L'únic encàrrec segur que tinc cada any és el de la Fira del Bestiar". 'Comiat diferit' és el primer treball de Laura Gálvez.Rhein en un camp que no és massa habitual a Andorra, el del fotollibre, com ha subratllat Oliver Vergés durant la presentació. 

L'escriptor Manel Gibert ha presentat l'itinerari Sergi Mas i l'ha definit com "un obrer de l'art". L'itinerari proposa recorreguts: físic i virtual per diferents indrets del país. L'objectiu és posar en valor la seva obra amb una riqeusa i varietat que conté escutura, talla de fusta, mobilitat o murals. Les obres estan en espais oberts i accessibles al públic. Hi haurà unes plaques a cada obra que amb un codi QR permetran accedir a tota la formació relativa a cada obra.

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva ha tancat l'acte destacant el paper de l'artista i la quantitat d'actes que s'han organitzat. "És molt important que la figura de Sergi Mas estigui agrupada en diverses activitats". Ha afegit que la col·laboració de la família ha estat fonamental per recopilar informació. Ha afegit que Andorra "és un país que dona per molt". Mas s'ha mostrat molt emocionat i ha dit que "m'he vist parlant en un vídeo i no m'he agradat. En el meu ofici més val una imatge que mil paraules".

Comentaris

Trending