Tres futurs músics i ballarins reben les primeres beques per a joves artistes del país

D’entre les onze candidatures s’ha becat aquelles que tenien més puntuació per a que puguin realitzar diferents formacions i professionalitzar-se en les seves especialitats

Comentaris

La jove artista, Paula González.
La jove artista, Paula González.

El Govern ha aprovat la primera convocatòria del nou programa de beques per a joves artistes, que compta amb un total de 10.000 euros a repartir. La iniciativa està destinada a motivar la realització de formacions avançades i la participació en certàmens i concursos internacionals. En total es van rebre onze candidatures, de les quals s’han escollit les tres que han obtingut una puntuació més alta.

Els tres becats han estat Paula González, Gil Grandjean i Martí Tomás, que han estat els que més s’han ajustat als objectius de les beques. En el cas de González se l’ha inclòs en la categoria de 12 a 17 anys per poder fer el Batxillerat musical a l’escola integrada Oriol Martorell de Barcelona. Grandjean se l’ha becat en la categoria de 18 a 22 anys perquè pugui impulsar estudis d’arts lírics i barrocs al Conservatori Montserrat Caballé de Perpinyà. Finalment el projecte de Tomàs, inclòs en la categoria de 12 a 17 anys, perquè pugui realitzar formacions especialitzades i participar a concursos de França i Espanya per ingressar en una escola d’alt rendiment de dansa.

Amb aquest programa, es vol donar resposta a les necessitats formatives dels i de les joves artistes d’Andorra amb més capacitats i trobar solucions a la falta de determinats serveis i programes formatius artístics al país amb què es troben sovint. Es tracta, doncs, de facilitar la formació en centres d’àmbit internacional especialitzats en alumnes amb talents i gran potencial així com de facilitar la participació de joves artistes en concursos i certàmens d’àmbit internacional per tal d’afavorir el seu creixement artístic i reforçar la seva trajectòria.

Etiquetes

Comentaris

Trending