Fam de Sant Jordi

Després de més d'un any de pandèmia, la població ha sortit al carrer des de primera hora per comprar llibres i roses

Sant Jordi a la plaça del Poble
Sant Jordi a la plaça del Poble Pilar Candel

Andorra celebra aquest divendres 23 d'abril un Sant Jordi marcat per les restriccions a causa de la pandèmia però que ha tornat les parades de llibres i roses als carrers i places. Si una cosa ha quedat demostrada és la capacitat per tirar endavant una jornada com aquesta, per unir esforços i crear aliances per part dels llibreters, els autors, les institucions, les entitats, els floristes i, per descomptat, els ciutadans. Després de més d'un any de coronavirus hi ha fam de Sant Jordi.

Aquestes ganes s'han posat de manifest des de primera hora del matí d'aquest divendres amb cues a les floristeries i ambient a la plaça del Poble d'Andorra la Vella, que com cada any és el centre neuràlgic de la celebració. El bon temps després d'uns dies d'inestabilitat també ha contribuït a aquesta sortida massiva. AIxí, aquest Sant Jordi contrastarà amb l'edició insòlita de 2020, que es va celebrar de forma telemàtica a causa de la pandèmia.

“L’any passat va ser un Sant Jordi molt trist”

Trobar una rosa ha estat una tasca complicada si no s'ha encarregat abans a la floristera. El producte, segons els floristes és d'una extraordinària qualitat i el fet que les escoles no puguin vendre al carrer per raons sanitàries ha afavorit als comerços. “Les flors ja estan pràcticament totes acabades perquè la gent tenia ganes de sortir aquesta diada”, ha afirmat la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol , que també ha afegit que poder fer aquesta fira de nou ha sigut tota una alegria, “l’any passat va ser un Sant Jordi molt trist”.

Des de ben aviat, molta gent ha anat apropant-se a les parades per aconseguir els elements indispensables per Sant Jordi. Diego, veí d’Andorra la Vella, ha aconseguit roses i llibres per a la seva dona i la seva filla. Jessica, també de la parròquia, ha escollit els títols que més li han cridat l’atenció, “hem de donar-li suport a la cultura andorrana i a les tradicions”. Com ells dos, avui s’han pogut veure als carrers un munt de persones amb els seus regals per a la diada.

El cap de Govern, Xavier Espot, també ha comprat llibres i roses, “com no pot ser d’altra manera, he prioritzat els autors i les editorials nacionals”. Espot ha afirmat que “dies com aquest ens retornen la il·lusió a tots, veient com a poc a poc, tornem a la nova normalitat”. La ministra de Cultura, Sílvia Riva, tampoc s’ha perdut aquesta fira, “estem molt contents i és un sentiment compartit. Poder celebrar amb les mesures de seguretat corresponents, però que al mateix temps ens està fent gaudir a tots”.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending