L’estació d’Arinsal celebra el 50 aniversari en imatges

Els protagonistes que hi van treballar el Nadal de 1973 estaran al capdavant del reportatge que s’estrenarà aquest dijous als cinemes Illa Carlemany

Comentaris

Presentació del reportatge sobre l'estació d'Arinsal.
Presentació del reportatge sobre l'estació d'Arinsal.

Aquest 2023 es compleix el 50è aniversari de l’estació d’Arinsal. El camp de neu va néixer de la iniciativa de l’empresari escaldenc Josep Serra. Amb el seu equip, durant el Nadal de 1973, es trobaven penjant les primeres cadires del telecadira, un giny que obriria dos dies més tard per tal de començar la història. Les aventura i anècdotes que retraten les primeres passes del país en el món de la neu han quedat recollides en el reportatge ‘Arinsal, als peus de la Capa’.

Fins a 25 testimonis han pres part en el rodatge d’aquest documental. Durant el reportatge es conta la història i els primers dies de l’estació d’Arinsal, que va començar a assentar precedent al país. Així, hi figura l’excap de Govern Marc Forné, el ministre de Turisme en funcions, Jordi Torres, l’empresari Joan Viladomat, o l’actual director general de Pal Arinal i president d’Andorra Esports Clúster, Josep Marticella. Aquest darrer ha destacat “que la nova comercialització conjunta de totes les estacions garantirà la pervivència i el creixement d’Arinsal”.

La iniciativa de fer aquest documental ha estat de la neta del fundador, Cristina Serra, que ha volgut posar en valor el paper dels pioners en el món de la neu i dels primers equips de professionals que va tenir el país. “Crec que Arinsal va néixer com alguna cosa més que un negoci. Per molts de nosaltres ha estat la nostra família, i hem volgut que aquest sentiment traspués a través de les imatges”, ha explicat Serra.

L’estació es va posar en marxa el mes de desembre de 1973 i la família Serra la va gestionar fins a principis dels anys 90, en ple procés constituent, quan arran de diverses circumstàncies va passar a mans del comú de la Massana. El reportatge, que ha estat elaborat per diverses empreses andorranes, compta també amb el testimoni de personatges destacats del moment com Hugh Garner, Josep Maria Cordellana, Pilar Arajol, Josep Montané, Patrick Toussaint o la vídua del fundador, Concepció Malleu, així com alguns dels seus fills i antics monitors i treballadors de l’estació.

A més, s’han pogut incloure imatges inèdites de l’estació pertanyents a l’arxiu familiar, a l’Arxiu Nacional i a Ràdio Televisió d’Andorra. El documental s’estrena aquest dijous a les 20:00 h als cinemes Illa Carlemany, i compta amb el suport del ministeri de Cultura i Esports, del comú de la Massana, d’EMAP, Globalrisc, Grup Sant Moritz i Grup Heracles. També es podrà veure al Teatre de les Fontetes el 3 de març a les 19:00 h i el 9 de març a les 20:00 h.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending