L’‘escola soviètica’ domina a l’Andorra Sax Fest

Dos russos, un georgià, un americà, un italià i un taiwanès es disputaran el trofeu de la setena edició del Solo Sax Competition aquest dijous

Els classificats per a la final d'aquest dijous.
Els classificats per a la final d'aquest dijous. AUNA

Dos russos, un georgià, un americà, un italià i un taiwanès es disputaran el trofeu de la setena edició del Solo Sax Competition aquest dijous. Aquesta tarda s’han conegut els noms dels sis semifinalistes que fan el pas endavant. Els sis finalistes de l’edició del 2021 són Yen-Wei Chang (Taiwan), Mikhail Kazakov (Rússia), Colin Crake (Estats Units), Vladimir Petskus (Rússia), Giorgi Dzhishkariani (Geòrgia) i Alessandro Malagnino (Itàlia).

D’aquesta manera es constata el pes predominant dels saxofonistes de l’Europa de l’Est, i especialment del que en altres èpoques era l’escola soviètica, per dir-ho d’alguna manera, en la final del concurs d’enguany, que tindrà la meitat dels seus finalistes provinents d’aquests països. La semifinal del concurs s’ha celebrat durant tot el dia d’avui i ha comptat amb divuit aspirants que han interpretat el tercer moviment de la Sonata en La Major per a violí i piano de César Franck. La segona peça ha estat de lliure elecció amb la única condició de ser una obra escrita per a saxo.

La semifinal del concurs s’ha celebrat durant tot el dia d’avui i ha comptat amb divuit aspirants que han interpretat el tercer moviment de la Sonata en La Major per a violí i piano de César Franck 

Per fer la tria de candidats a la darrera fase de concurs, el jurat -format per prestigiosos saxofonistes d’arreu del món- ha tingut en compte la tècnica en la interpretació de les peces i el resultat final de l’execució formada pel saxofonista i l’acompanyament d’un dels pianistes professionals del concurs. Després de la cancel·lació de la darrera edició a causa de la pandèmia de la Covid-19, enguany s’han presentat protocols amb mesures de prevenció de contagi en el marc del festival Andorra Sax Fest. Per aquest motiu, la semifinal s’ha hagut de celebrar a porta tancada, tot i que la final sí que admetrà públic amb aforament limitat.

Així, dijous tindrà lloc la final del concurs, que començarà a les 3 de la tarda. La gala de cloenda d’aquest certamen musical així com l’entrega de premis serà el mateix dia a partir de les 8 del vespre. En aquell moment es donarà a conèixer el guanyador o guanyadora de la setena edició del Solo Sax Fest. Per assistir a la final del concurs i/o a la gala, és necessari reservar entrada a través del sistema de ‘ticketing’ del festival.

Etiquetes

Comentaris

Trending