La Diada Andorrana torna a Prada de Conflent

Se celebrarà el dia 21 d’agost i la temàtica serà “Andorra i els boscos”, versant al voltant del medi ambient

Un moment de l'edició del 2019 de la Diada andorrana.
Un moment de l'edició del 2019 de la Diada andorrana. ARXIU

Després que l’any passat s’hagués de traslladar la Diada Andorrana a la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) de Prada Conflent fins al Palau de Gel, a Canillo, aquest any retorna als seu origen. La temàtica escollida per a la jornada és “Andorra i els boscos”, versant al voltant del medi ambient.

Gran part de la Diada Andorrana continuarà sent telemàtica, igual que es va fer l’any passat. “Molts alumnes no es poden desplaçar fins a Prada, però sí que es poden connectar, i aquests cursos els donen crèdits així que hem mantingut la part virtual”, ha indicat Àngels Mach, presidenta de la Societat Andorrana de Ciències (SAC). Normalment, a Prada hi van unes 60 persones, però aquest any els allotjaments no estaran disponibles, sinó que s’hauran de quedar al càmping o a altres emplaçaments. Aquest fet ha produït que per a certs joves sigui més complicat poder assistir-hi presencialment.

Respecte al nombre de ponències presencials o virtuals, encara no s’ha pogut acabar de definir exactament. “Estem pendents de veure quina sala ens poden cedir a Prada, per veure quanta capacitat té, i també ens falta gent per confirmar que hi podrà assistir”, ha explicat Mach. El que sí està clar és que totes elles versaran al voltant del medi ambient al Pirineu.

Respecte als alumnes andorrans que hi assistiran, el SAC també ha hagut de reduir les beques que hi atorga per a un curs per alumne. “No tenim el pressupost que hem tingut altres anys i al no tenir allotjament, no ens podem fer càrrec del que suposaria que s’haguessin de traslladar”, comenta Mach. Sis joves andorrans podran beneficiar-se d’aquestes beques que ofereix el SAC per poder assistir, de manera telemàtica, a un dels cursos que s’ofereixen a l’UCE.

 

Comentaris

Trending