La ciutat s’ha omplert de gent vinguda de les contrades més properes -Ponte de Lima, Ponte da Barca…- i també de turistes, molts d’ells amb llaços clars amb Viana o amb Portugal i d’altres, com molts dels residents a Andorra, que hi tenen segones residències o la casa pairal. “Hi havia moltes ganes”, ha remarcat Josep Lluís Gonçalves Carvalho, el director artístic del Grup de Folklore Casa de Portugal, del qual són membres les deu dones que han desfilat ja fos abillades amb el vestit de ‘Lavradeira’ o de ‘Morgada’.
La jornada ha estat molt lluïda, amb molt bon temps, com destacava Gonçalves Carvalho, que explicava que hi ha hagut milers de persones per Viana do Castelo, que segur que participaran d’altres actes importants que encara queden, com ara diumenge. Però el grup andorrà ja no hi participa i, a més, molts dels ciutadans residents a Andorra que han estat avui a la romeria entre demà i dissabte ja fan cap cap al Principat perquè dilluns tornen a les seves respectives feines.
Tornaran amb el record del lluït passacarrers d’aquesta tarda. Feia temps que no hi havia tantes noies inscrites a l’acte que arrenca des de l’emblemàtic edifici del Registre Civil i té un dels moments més àlgida quan el seguici baixa per l’avinguda dos Combatentes en direcció al riu Lima. L’avinguda esdevé una autèntica passarel·la on les dones que desfilen poden lluir les seves millors gales i poden reconèixer entre el públic a familiars i coneguts.

Un moment de la desfilada.

Un moment de la desfilada.

Les deu dones del Grup de Folklore posant juntes.

Les joves abillades com a 'morgadas'.

Comentaris