David Segura i Xavier Casals pintaran les obres de la tercera edició de ‘Murs que parlen’

La temàtica d’aquest any gira al voltant de Canòlich: patrimoni immaterial relatiu a la troballa i l'aplec tradicional l’últim dissabte de maig

Un dels murals de l'edició 2022.
Un dels murals de l'edició 2022. COmÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

David Segura Murals i Xavier Casals estudi de dibuix han estat els seleccionats en l'edició del 2023 del projecte 'Murs que parlen' de Sant Julià de Lòria. L'import és de 2.926 i 5.000 euros respectivament. El termin d'execució dels dos treballs és el proper 25 de maig.

A finals d'aquest mes de maig hi haurà dos murals més a Sant Julià de Lòria, al mur de la rectoria i al mur del cementiri vell. El comú lauredià organitza una tercera edició del concurs de pintura mural, 'Murs que parlen', que s’emmarca en els actes del 800 aniversari de la troballa de la verge de Canòlich. Amb aquest projecte, es vol difondre la cultura artística, fent de Sant Julià de Lòria un referent, posant l’art a l’abast de la ciutadania, dinamitzant el poble i potenciant el turisme.

L’edició anterior va comptar amb dues accions que es van desenvolupar alhora, durant el mes de setembre, i la seva inauguració va coincidir amb la celebració de la  XIX Vila Medieval. Els dos murals van ser obra de Samantha Bosque i Reunió de Papaia. La proposta feia referència als béns d’Interès Cultural Immobles d’estil romànic que es troben a la parròquia, així com les pintures murals o objectes litúrgics que hi trobem a dins.

La temàtica d’aquest any gira al voltant de Canòlich: patrimoni immaterial relatiu a la troballa i l'aplec tradicional l’últim dissabte de maig, llegenda de la Mare de Déu, patrimoni material associat a la verge i la celebració de la diada com la  font de Ferro, el poble de Bississarri o el santuari. També béns mobles que es troben dins de la capella com la talla romànica de la Verge de Canòlich o murals ceràmics de Sergi Mas, així com patrimoni natural que envolta el santuari: camí i mirador. El comú ha destinat un pressupost de 20.000 euros al projecte que inclouen la preparació dels murs, el material i el treball artístic.

Comentaris

Trending