El Consell General posa en marxa el Pla Director de Casa de la Vall

El projecte, que el coordinaran Eudald Guillamet i Xavier Llovera, preveu la conservació i restauració de l’edifici, dels béns mobles que conté i la millora dels entorns

Entorns de Casa de la Vall
Entorns de Casa de la Vall

La Sindicatura del Consell General ha acordat iniciar el Pla Director de Casa de la Vall per tal de promoure la conservació i restauració de l’edifici i dels béns mobles que conté, així com millorar els seus entorns. Tot això amb la voluntat, segons afirmen en un comunicat, de valorar aquest edifici històric.

Per tal de dur a terme tota la coordinació, estudis necessaris i avaluar iniciatives que s’han de fer tant a l’edifici de Casa de la Vall com en els seus entorns, i també pel que fa a les col·leccions de les quals disposa el Consell General, s’ha acordat la contractació de dos especialistes, Xavier Llovera i Eudald Guillamet, que seran els responsables de coordinar i executar el projecte.

Llovera és historiador i arqueòleg, especialitzat en la gestió global del Patrimoni i Guillamet és restaurador i conservador de béns culturals i ha estat consultor de diferents organismes internacionals com les Nacions Unides, la Unesco i el Museu Nacional d’Art de Catalunya, per citar-ne algunes. Ambdós professionals inicien les seves tasques d’assessorament, redacció i execució del Pla Director de Casa de la Vall a partir d’aquest mes de juliol amb un sou establert en 2.000 euros mensuals bruts.

Pel que fa als entorns es treballarà en la reforma i enjardinament de la zona, conjuntament amb l’arquitecte guanyador del concurs d’idees per l’embelliment dels Jardins de Casa de la Vall.

 

Comentaris

Trending