Els comerços mostraran objectes antics per a les Jornades europees del patrimoni

El departament de cultura anima a la ciutadania a col·laborar i aportar ítems que tinguin per mostrar-los durant la celebració d’aquesta cita

Presentació de les Jornades europees del patrimoni
Presentació de les Jornades europees del patrimoni

El ministeri de Cultura i Esports i els comuns han fet una crida a la ciutadania a col·laborar de manera activa i participativa en les Jornades europees del patrimoni 2021, que se celebraran, com cada any, al setembre. Sota el lema d’enguany, ‘Un patrimoni per a tots’, el ministeri ha dissenyat un programa que vol comptar amb la implicació del màxim de col·lectius diversos i fer valdre el caràcter inclusiu i heterogeni per reunir a la gent al voltant del patrimoni que li es proper.

El fil conductor d’aquesta edició serà l’exposició d’objectes patrimonials diversos que els ciutadans guarden a casa seva i que podran exposar en els aparadors dels comerços de cada parròquia. “L’acció permet reunir dos patrimonis que poden semblar antagònics: l’etnològic i el del comerç”, ha destacat la tècnica de l’Àrea de Conservació i Restauració, Mireia Tarrés. En aquest mateix sentit, Tarrés ha explicat que l’esperit d’enguany manté intacte la idea inicial de les jornades que és “posar a l’abast de la ciutadania patrimoni que normalment hi està”.

La idea principal és poder exposar objectes de caràcter etnològic que no presentin una excessiva fragilitat. A tall d’exemple, uns esquís antics trobarien un racó en l’aparador d’una botiga d’esports. En definitiva, objectes que tinguin més de cinquanta anys.

La mostra es podrà veure des del 18 de setembre i fins al cap de setmana següent. En aquest sentit, els comuns ja s’han començat a posar en contacte amb la ciutadania perquè puguin aportar els objectes que vulguin. “És una gran proposta que ha de permetre donar a conèixer el patrimoni a la població del país i també als turistes”, ha destacat el tècnic del comú de Canillo, Domènech Bascompte.

L’acció dels tècnics de Patrimoni se centrarà majoritàriament a donar suport als comuns, i a cercar la col·laboració de l’Església per presentar objectes de la litúrgia que habitualment no es mostren al públic. Per la seva banda, la col·laboració dels comuns se centrarà a incentivar als ciutadans de la seva parròquia a aportar aquests objectes patrimonials, a cercar la col·laboració dels comerços participatius, i també a la instal·lació dels diferents escenaris.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending