Els castellers tornen a assajar després de dinou mesos

L’activitat del grup cultural, a causa de la proximitat dels participants, va ser una de les primeres a aturar-se i serà una de les darreres en tornar

Cartell de la tornada dels castellers als assajos
Cartell de la tornada dels castellers als assajos

La situació sanitària sembla que dóna un respir a les associacions culturals. El relaxament de les restriccions ha permès que, al fi, els castellers es puguin tornar a reunir per assajar. I ho fan després d’una aturada de dinou mesos. El seu president, Juli Peña, explica que a causa de la proximitat entre els participants “vam ser un dels primers grups a aturar la nostra activitat amb l’esclat de la pandèmia.

Fins ara, recuperar la normalitat dels castellers era pràcticament impensable. Col·locar-se a pocs centímetres uns dels altres no estava contemplat com a possibilitat. Però, la Covid-19 ha permès que es puguin tornar a reunir, tot i que sense expectatives de tenir actuacions a futur. “Colles de Catalunya ja fa un temps que assagen, però nosaltres responem davant el Govern d’Andorra i fins que no hem tingut el vistiplau no ens hem mogut”, assegura Peña.

La tornada, com no pot ser d’altra manera, és amb totes les mesures de seguretat necessàries, “intentem evitar que hi hagi un brot relacionat amb els castellers”. D’aquesta manera, els participants hauran de ser, en primer lloc, socis. Amb el que fa a la Covid-19, hauran de presentar una pauta completa de vacunació, haver passat la malaltia fa menys de sis mesos o una prova TMA o PCR negativa de menys de 72 hores. Peña apunta que, aquells que vulguin optar per la darrera opció “ho hauran de presentar abans de cada assaig, o no podran passar”. Durant l’estona que estiguin junts, ningú es podrà treure la mascareta i es tindrà una higiene regular de mans i peus.

El local on es tornaran a reunir serà, de nou, l’escola andorrana de Santa Coloma. “És allà on hem assajat els últims cinc anys i on tenim tot el nostre material”. Per poder tornar allà, però, van haver de demanar diversos permisos. Finalment, i després de comptar amb el beneplàcit tant de Salut com d’Educació, podran acudir de nou a les instal·lacions. Ho faran tots els dimecres i divendres, a partir del dia 20 d’octubre a les 19:30 h.

El gran dubte d’aquesta nova reunió serà quantes persones hi acudiran. L’aforament és de 160, “però nosaltres no arribem ni arribarem”. Habitualment, els castellers formen una colla de 50 participants, però ara s’haurà de veure si tots ells tornen a assajar. “Penso que no serà una cosa des d’un primer moment, sinó que ens caldrà anar a poc a poc, però sé que hi tenen moltes ganes”, afirma Peña. Tot i això, són conscients que han passat dinou mesos “i que els nens s’han fet grans i potser no volen venir”. Les esperances, però, no es perden, “la gent ha descansat i sabem que tornaran”.

Etiquetes

Comentaris

Trending