La Capsa presenta una exposició amb reminiscències ‘manga’ i dones empoderades

L’autora, alumna de l’espai, s’ha inspirat en obres dels estudis Clamp o Ghibli per a una sèrie de dibuixos que es podran veure fins al dia 26

Comentaris

Vargas amb alguna de les il·lustracions.
Vargas amb alguna de les il·lustracions. Comú d'Ordino

La Capsa, l’espai de creació del comú d’Ordino inaugura una nova exposició. En aquest cas, es podrà veure l’obra original de l’alumna Catalina Vargas. Sota el títol ‘Believe It’, la mostra recull il·lustracions d’inspiració manga -els còmics japonesos- que presenten personatges femenins empoderats.

En total, hi ha dotze dibuixos que es podran veure a l’espai des d’aquest dimarts i fins al 26 de febrer. Vargas s’ha inspirat en clàssics del gènere manga dels estudis Clamp o Ghibli, aquest darrer impulsat per un dels autors claus al Japó com Hayao Miyazaki. Tots ells creen un món de fantasia protagonitzat per personatges femenins.

“M’interessa utilitzar aquests colors clars i harmoniosos que contrasto amb les il·luminacions metàl·liques; un estil propi que voldria traslladar al tatuatge”, ha explicat l’autora, cuinera i pastissera de professió. És una resident d’origen xilè, autodidacta que va començar a dibuixar amb regularitat a La Capsa. “He seguit els consells de la Rosa Mujal que m’ha ajudat a superar els moments de bloqueig per deixar fluir, d’aquí el títol de l’exposició”, explica l’autora.

“Cada error és una instància per millorar i aprendre, mai abandonar, aquest és el missatge d’empoderament que voldria transmetre a tothom amb aquesta exposició”. La mostra fins a final de mes estarà oberta, de dilluns a divendres, de 9 a 20 h i dissabtes, de 9 a 13 h.

Etiquetes

Comentaris

Trending