Campanya per promoure la Viquipèdia coincidint amb el seu vintè aniversari

El cercador ha iniciat la difusió de cartells i demana als centres educatius que fomentin l’ús d’aquesta eina

La pàgina de Viquipèdia en català.
La pàgina de Viquipèdia en català.

La Viquipèdia, l’enciclopèdia lliure, celebra el seu 20è aniversari. Aquesta plataforma autogestionada per voluntaris, és la vintena en nombre d’articles, amb més de 670.000 entrades. Conjuntament amb la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco (CNAU) han iniciat una campanya per promoure l’edició i lectura d’aquesta pàgina en català. A més, demana la col·laboració dels responsables dels departaments del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior que fomentin l’ús de l’eina a les aules.

La Viquipèdia, en la seva versió en català, compta amb més de 670.000 entrades en el seu 20è aniversari. 1.100 d’elles tracten sobre Andorra, una xifra que encara té molt recorregut. A més, encapçala el rànquing mundial de qualitat interidiomàtic des de fa diversos anys.

Amb motiu d’aquesta celebració es faran diverses accions, entre elles, la de preparar una nova campanya de cartelleria amb diversos missatges que, amb suport de la CNAU, pretén fer una crida a llegir i editar la Viquipèdia. A més, es demanarà la col·laboració als responsables dels departaments del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i a les escoles que els encoratgin a fer servir aquesta eina.

Andorra és el primer Estat del món a tenir tots els monuments patrimonials fotografiats i catalogats a la Viquipèdia gràcies als voluntaris de la iniciativa global Wiki Loves Monuments. A més, l’andorrà Daniel José Queraltó hi va publicar el primer article en català, també el primer en llengua no anglesa.

Etiquetes

Comentaris

Trending