L’Arxiu Nacional penja a la galeria virtual les fotografies del fons Pantebre

Amb la digitalització s'efectua un pas definitiu per fer més universal el seu llegat d'imatges dels anys 1933 al 1969

Una de les imatges del fons.
Una de les imatges del fons. ARXIU NACIONAL

L’Arxiu Nacional ha penjat a la galeria virtual mig miler de fotografies del fons Pantebre, que repassa l’evolució d’Andorra entre el 1933 i el 1969.  La resta d’imatges són consultables en la seva totalitat a les dependències de l’arxiu. Amb la digitalització s'efectua un pas definitiu per fer més universal, si fos possible, el llegat fotogràfic de Francesc Pantebre Arqués.

Fa poc més de 21 anys que el fons Francesc Pantebre Arqués reposa als dipòsits climatitzats de l’Arxiu Nacional d’Andorra, concretament des del dia 19 de juliol del 2000. A la tardor del mateix any 2000 s’organitza una exposició a l’antiga sala d’exposicions del Govern, a la ‘sala de bombers’, entre els dies 19 de setembre i 22 d’octubre, sota el títol ‘Crònica d’una època’.

A més, també es va fer una publicació homenatge representativa de l’obra de Francesc Pantebre Arqués, 'Crònica d’una època. Andorra 1933-1936’. És a partir d’aquest moment que comença la tasca de conservació, classificació, descripció i duplicació (en format analògic) dels 2.305 negatius que componen el fons per poder-lo posar a l’abast del públic.

Francesc Pantebre, nascut el 1906 a Roda de Ter, d'ascendència andorrana, es va establir a Andorra el 1944. Va ser membre actiu de diverses entitats com l'FC Andorra, el Sindicat d'Iniciativa, l'Automòbil Club d'Andorra i l'Esquí Club Envalira. Va participar en la fundació del Grup d'Escacs Valls d'Andorra (1948),  del Club Pirinenc Andorrà que va presidir del 1972 al 1976, i de l'Agrupació Sardanista Andorrana. Va escriure el llibre 'La sardana pràctica' que es va publicar pòstumament l'any 2003.

Etiquetes

Comentaris

Trending