L’artista Perico Pastor torna a Andorra

Ho farà amb l’exposició ‘Despertar’, del 2 de juny al 8 de juliol a la Galeria Pilar Riberaygua, que ja ha acollit anteriors mostres seves al llarg dels anys

Invitació a l'exposició 'Despertar' de Perico Pastor
Invitació a l'exposició 'Despertar' de Perico Pastor

L’artista Perico Pastor, pintor, dibuixant i il·lustrador català, torna a Andorra amb l’exposició ‘Despertar’. Ho fa del 2 de juny al 8 de juliol, a la Galeria Pilar Riberaygua, ubicada a la capital. La mostra estarà oberta de dimarts a dissabte, de les 16:00 h a les 20:00 h. La relació que uneix l’artista i la galeria és llarga, ja que hi ha exposat nombroses vegades, des de l’any 1995 fins al 2010.

Amb ‘Despertar’, Perico Pastor fa unes “confidències especials”. El novembre del 2020, l’artista pateix un infart de miocardi que el submergeix en un coma de gairebé cinc setmanes. Pocs dies abans de Nadal desperta, i comença una llarga i intensa rehabilitació per recuperar plenament la seva mobilitat i autonomia, i aquesta vivència és la que es conta a la mostra. Amb aquest motiu tan especial, la Galeria Riberaygua obre les portes per acollir a l’artista.

Està composada per 62 obres, la majoria de petit format. Les aquarel·les narren, una darrere l’altra, les accions, rutines, gestor de la vida quotidiana destinats a tornar al cos les habilitats perdudes. En aquest exercici simbòlic, Perico depura les formes i els colors donant protagonisme al gest. Utilitza el blau, que és el més profund i immaterial dels colors, el de la calma i la serenitat, i que evoca l’espiritualitat i la confiança.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending