Andorra participa en la nova Viquimarató de llengua catalana

En la iniciativa han col•laborat persones dels diferents territoris on es parla l’idioma i el tema escollit ha estat la música

El cartell de la iniciativa.
El cartell de la iniciativa.

La secretària de Política Lingüística de la Generalitat i la fundació Amical Wikimedia han impulsat aquesta setmana la vuitena edició de la Viquimarató en català. L’acció s’ha dut a terme en col·laboració amb el ministeri de Cultura i Esports d’Andorra. En l’esdeveniment, que té com a objectiu impulsar la llengua, han pres part persones dels diferents territoris on es parla aquest idioma, el Principat inclòs.

La Viquimarató ja s’ha convertit gairebé en una tradició. Enguany, s’ha complert la vuitena edició d’aquesta iniciativa, impulsada pels governs català i andorrà. El tema que s’ha proposat treballar en aquesta ocasió és la música.

Tal com va passar el 2020, s’ha comptat amb la implicació de set territoris: l’Alguer, Andorra, Catalunya, la Catalunya del Nord, la Franja de Ponent, les Illes Balears i el País Valencià. Des dels diferents governs de cara zona s’ha treballat per implicar el màxim d'entitats, associacions i persones en aquesta activitat.

La Viquimarató de la Llengua Catalana és una activitat programada anualment en què participen voluntaris d’arreu amb l'objectiu d'ampliar els continguts en llengua catalana a la Viquipèdia amb referències fiables.

Comentaris

Trending