L’alpinista Denis Urubko, convidat estrella de la primera edició andorrana del Banff

El muntanyenc obrirà els actes del festival al Principat amb una conferència al teatre de les Fontetes i també oferirà un curs d’escalada

Denis Urubko3[265499]
Denis Urubko3[265499]

El Banff Mountain Film Festival, un dels certàmens internacionals dedicats al cinema de muntanya, aventura i esports extrems ha revelat quina serà la seva cita estrella durant la seva estada a Andorra, que tindrà lloc del 7 al 9 d’abril. Així, es comptarà amb la presència de l’alpinista Denis Urubko, que oferirà una conferència i impartirà un curs sobre tècniques d’escalada en roca i gel.

Justament, serà la seva ponència qui doni el tret de sortida als actes del Banff al Principat. Tindrà lloc al Teatre de les Fontetes, el dijous 7 d’abril, a partir de dos quarts de vuit del vespre. Segons s’ha explicat des de l’organització del festival, Urubko “és un dels més genuïns representants de l'estil alpí, la via més autosuficient i autònoma de practicar el muntanyisme”. Es recorda que va ser la quinzena persona a coronar totes les muntanyes de més de 8.000 metres, i l'octava a aconseguir-ho sense utilitzar oxigen suplementari.

A banda de la conferència, l’alpinista oferirà un curs d’escalada. Es desenvoluparà el 8 d’abril, entre dos quarts de deu del matí i les dues de la tarda al sector Reno d’Erts.

El programa andorrà del Banff es completa amb la projecció de pel·lícules als cinemes Illa Carlemany. Entre els títols previstos hi ha ‘La Liste: Everything or Nothing’, un documental canadenc de 2021 sobre esquí extrem en algunes de les muntanyes més perilloses del món. Ja el 9 d’abril hi haurà una sessió amb curtmetratges. El programa també inclou una exposició de pintura, al vestíbul de les Fontetes. Són 15 aquarel·les de David Gómez Alandi.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending